Milica (26) iz Obrenovca htela da zakaže svadbu, pa doživela ŠOK: Mnogi mladenci imaju isti PROBLEM

Skoro da više nema ni slobodnih sala za proslave i venčanja

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: Shutterstock

Ako ste planirali da do kraja godine jednog vikenda stanete na ludi kamen, a još uvek niste zakazali matičara, požurite, jer je većina onih „udarnih” termina od sredine marta do kraja oktobra zauzeta!

U to se uverila Milica Nešić (26) iz Obrenovca koja je pozvala matičnu službu u svojoj opštini kako bi zakazala venčanje za 20. mart, na svoj rođendan.

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju – Objektiv.rs

– Verili smo se 14. februara, na Svetog Trifuna, pa smo tada i pozvali da zakažemo termin venčanja. Nažalost, skoro ceo mart je zauzet, pa čak i radni dani, tako da smo pomerili svadbu za 30. oktobar. Tokom leta uopšte nema termina koji nama odgovaraju, svi su pohrlili da se venčavaju – priča za naš list buduća mlada.

Situacija nije ništa bolja ni u drugim beogradskim opštinama, pa su tako na Paliluli, u matičnoj službi u Borči, svi vikendi zauzeti.

– Ove godine je evidentno veliko interesovanje mladenaca koji su već od 1. februara počeli da se raspituju za termine. Novina je da više nema rezervacije termina, nego radimo isključivo na zakazivanje. Mnogi rezervišu datum, pa ga otkažu, dok drugi čekaju da se isti oslobodi. Da ne bi bilo čekanja, parovi koji hoće da se venčaju, neka ponesu izvode iz matične knjige rođenih, uverenja o državljanstvu, važeće lične karte i dokaz o uplaćenoj taksi – kaže izvor blizak Objektivu.

UGLAVNOM ONO ŠTO OSTANE

Slična situacija je i na opštini Savski venac, gde su, kako kaže naš izvor, pored vikend-termina, zauzeti skoro svi radni dani.

– Ako nema slobodnih vikenda, od svih radnih dana, četvrtak ode među prvima zato što crkva ne venčava sredom i petkom, a mnogi parovi se venčavaju isti dan i u opštini i crkvi. Izuzetak su oni koji očekuju bebu, pa papirološki „završe” brak, dok crkveni čin ostave za kasnije, kada stigne dete. Zato je, recimo, njima svejedno da li će se venčati u ponedeljak, utorak ili subotu. Svakako je gužva, već vidimo da će ova godina uroditi mnogim zaključenim brakovima jer biće termina za sve, samo neće biti onih koji njima odgovaraju, nego koji ostanu.

Veliko interesovanje budućih mladenaca za željenim terminom najvažnijeg dana u životu vlada i u Novom Sadu.

– Non-stop zovu i raspituju se šta treba od dokumenata. Pošto su mladenci uglavnom neodlučni, postoji mogućnost da im rezervišemo termin na tri dana, pa da nam se jave da potvrde termin ili da otkažu venčanje. Četvrtak, petak, subota i nedelja su uglavnom zakazani narednih pet meseci. Pomama za matičarima je i na jugu Srbije.

– Većina mladenaca želi da matičar dođe u restoran, bez obzira na to što se taksa za njegov izlazak na teren plaća više od 10.000 dinara. Ima još uvek slobodnih termina, uglavnom su nedelje u pitanju i radni dani, ali je otprilike zakazano do početka septembra – kaže naš izvor.

POMAMA I ZA SALAMA ZA VENČANJA

Boško Bubanja iz „Ivent industrije” kaže za Objektiv da, pored nedostatka slobodnih termina kod matičara, skoro da više nema ni slobodnih sala za proslave i venčanja koja su rezervisana do kraja oktobra.

– Iz prošle godine preneto je 10.000 svadbi u ovu godinu, pa se očekuje da će ove godine biti 30 odsto više svadbi nego što je to uobičajeno. Ljudi se venčavaju i radnim danima, to nije ništa novo, ali ove godine su, recimo, prostori za organizovanje svadbi, pored vikenda, rezervisani najviše i četvrtkom.

Piše: SANJA RADOVANOVIĆ

Foto: Objektiv.rs

BONUS VIDEO:



Izvor: Objektiv.rs

Komentari (1)

Ostavite komentar