PayPal planira sopstvenu KRIPTOVALUTU: Bila bi vezana za američki dolar

Oni koji su otkrili ovu opciju tvrde da je ona još uvek u fazi ispitivanja

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: Shutterstock

PayPal se okreće kriptovalutama još od kada je 2020. godine korisnicima omogućio da razmenjuju Bitcoin i druge sorte digitalnog novca.

Zbog toga odluka za pokretanje sopstvene kriptovalute ne iznenađuje mnogo, pa PayPal navodno planira stablecoin – tip kriptovalute koji se oslanja na vrednost fizičkog novca ili zlata, u ovom slučaju američkog dolara.

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju – Objektiv.rs

Oni koji su je otkrili, tvrde da je opcija još uvek u fazi ispitivanja, i da se na potencijalnoj kriptovaluti sarađuje sa relevantnim regulatornim telima.

Vest se proširila nakon što je developer Stiv Mozer pronašao skriveni kod i ilustracije za “PayPal Coin” unutar aplikacije, te ih podelio s medijima.

Na osnovu onoga što je Mozer do sada otkrio, PayPal Coin bi svoju vrednost trebalo da zasniva na američkom dolaru. Što se izgleda novog digitalnog novčića tiče, mogao bi da sadrži PayPal logo s dve horizontalne linije, mada se ističe da bi to moglo lako da se promeni pre nego što kriptovaluta izađe na tržište.

Iz kompanije su kasnije saopštili da su pronađeni dokazi zapravo ostaci internog testa na osetljivost na napade koji je sprovela PayPal kripto-divizija, te da nisu bili namenjeni medijima. Potvrdili su da se na novoj valuti radi, ali nije otkriveno mnogo dodatnih detalja.

I druge kompanije već neko vreme rade na svojim kriptovalutama, pa Meta na primer ima velike planove za coin po imenu Diem. U međuvremenu su nastale komplikacije s regulatornim telima, pa je bivši Facebook umesto toga lansirao digitalni novčanik Novi za stablecoin Pax Dollar.

BONUS VIDEO:



Izvor: smartlife.mondo.rs

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar