Ovo je sudija koji je OSLOBODIO Novaka: PITANJE koje je postavio pre suđenja ukazivalo je na ishod (FOTO)

Nadamo se da neće biti potrebe za poništavanjem ove oslobađajuće presude!

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: Dubreuil Corinne/ABACA / Abaca Press / Profimedia,Printscreen

Najbolji srpski teniser, Novak Đoković saznao je konačnu odluku o svom slučaju u Australiji, odnosno, odobrena mu je viza, te verovatno neće biti deportovan.

Nakon što mu je tamošnja vlada poništila vizu i smestila ga u karantin, sudbina je poverena u ruke vrlo poznatog pravnika i sudije Entonija Kelija koji je odlučivao da li se sve radilo u skladu sa zakonom.

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju – Objektiv.rs

Podsetimo, konačna odluka u sudu u Melburnu doneta je u ponedeljak ujutru po srednjeevropskom vremenu, a ročište Novaka Đokovića zakazano je tačno za ponoć.

Našeg najboljeg tenisera saslušao je sudija Entoni Keli, inače jedan od najizvrsnijih u svom polju u Australiji. On je već dan ranije bio primio dokumenta i dokaze od strane Novakovih advokata.

Ono što posebno intrigira jeste da je sudija upitao sve da li Novak u hotelu u kojem odseda ima teren na kom može da trenira. Keli se više interesovao u kakvom je trenutno stanju najbolji srpski teniser.

– Mislim da nije nerezonski ako upitam, da li taj hotel u kojem odseda Novak ima mesto na kojem može da vežba i trenira? Ne očekujem da odgovorite na to pitanje, ali je realno postaviti ga – rekao je Keli na saslušanju.

Sudija Keli ima bogatu biografiju iza sebe. Radio je kao advokat više od 29 godina, od čega je deset godina radio kao viši savetnik. Imao je dodira sa međunarodnom arbitražom, inženjerstvom, likvidnošću kompanija, investicijama…

Kao praktikant je radio u Visokom sudu pravde i u Federalnom sudu. Još u mlađim danima isticao se u kompleksnim predmetima, kao i nizu drugih proceduralnih, sudskih poslova. Jedan od najistaknutijih iz rane faze karijere bio je predmet Banke Melburna 1990. godine, koji je potrajao skoro tri godine, a tokom kojeg je postojalo 100 iskaza i protiviskaza, piše Blic.

Mnogi su ga kroz karijeru opisali kao iskrenog i fer sudiju, ali i advokata. Sarađivao je sa četiri osobe u sudu, a svedoci kažu da je svaki od njih maksimalno cenio trud i vreme koje je Keli izdvajao kako bi ih edukovao. U jednom dokumentu u kojem je on predstavljen kao sudija viktorijanskog suda pravde, piše da ih je stalno vodio na kafu i portugalske kolače, a često su zajedno izlazili na druge obroke.

Sve u svemu, Keli iza sebe ima čak 35 godina bogatog iskustva, tokom kojeg je napisao i knjigu od 700 strana o istragama koje se bave slučajevima kada negde izbije iznenadni požar. Isto tako, pisao je o industriji automobila i boja.

Postoji još jedna zanimljiva anegdota u kojoj je sudija Keli bio upitan od strane svoje ćerke da postane “Uber” vozač (nešto nalik našim taksi službama), što je ovaj prihvatio. Nije jasno, međutim, da li je odvojio deo svog vremena da se posveti ovom poslu.

Voleo je da prati automobilske trke, često je bio gledalac na istim. Istovremeno, imao je sve više posla, pa je morao da angažuje sve više sekretara, koji su razvili sjajne prakse i uspevali da razreše mnogo predmeta. Isto tako, bio je deo mnogih fakultetskih programa uključujući onog na Univerzitetu Monaš i Školi za pravo u Melburnu.

Svi koji su radili sa njim tvrde da je to uvek bilo zabavno, a u dokumentima piše da je Keli pokazivao humanu stranu, da je uvek bio spreman da uči, da je bio intrigantan i uneo neka nova iskustva.

Takav, pravičan, bio je i kada je izašao pred Ministarstvo unutrašnjih poslova Australije tačno u ponoć u nedelju, pa i kad je jutros doneo oslobađajuću presudu, koju još samo to “zlo” ministarstvo može da poništi.

Inače, mnogi su ga kroz karijeru opisali kao iskrenog i fer sudiju, ali i advokata. Sarađivao je sa četiri osobe u sudu, a svedoci kažu da je svaki od njih maksimalno cenio trud i vreme koje je Keli izdvajao kako bi ih edukovao. U jednom dokumentu u kom je on predstavljen kao sudija viktorijanskog suda pravde, piše da je kolege stalno vodio na kafu i portugalske kolače, a često su zajedno izlazili na druge obroke.

Nadamo se da neće biti potrebe za tim!

Bonus video:



Izvor: Objektiv.rs, Blic

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar