Milioner posle puta u Hrvatsku postao BESKUĆNIK, a onda mu je HARP spasao život

Britanac se vinuo u oblake, pa zatim dotakao samo dno

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: Pixabay/rebcenter-moscow

Priča bivšeg milionera iz Velike Britanije je još jedna potvrda izreke da život piše romane. Endru Blajt (55) je posle vrtoglavog uspeha pao na samo dno i postao beskućnik. Posao i porodica su mu bili u rasulu, ali je nekako uspeo da preokrene naizgled bezizlaznu situaciju.

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju – Objektiv.rs

Nakon što je pre dvadeset godina pokrenuo jako uspešan električarski i vodoinstalaterski biznis koji je obrtao milion funti (oko 1,2 miliona evra) godišnje delovalo mu je kao da je na vrhu sveta.

Ali niz razornih udaraca u periodu od samo godinu dana bacilo ga je na kolena, pa se okrenuo piću i drogama kako bi se izborio sa depresijom. Uspešni biznismen ubrzo nije više imao ni od čega da živi, a raspao mu se i brak.

Pixabay

Sve je krenulo nizbrdo kada je Endru otišao na put u Hrvatsku 2018. godine i izgubio ogroman poslovni ugovor.

Narednih meseci, njegovoj tadašnjoj supruzi dijagnostikovan je rak dojke, njegova majka je doživela moždani udar, a najbolji prijatelj mu se ubio.

– Nisam bio tu za nju jer sam vodio posao. Nisam mogao da brinem o njoj niti da je vodim na preglede u bolnicu jer je to bilo u suprotnom smeru. Osećao sam se beskorisno. Imao sam sav neophodan novac i posao, ali nisam mogao da brinem o jednoj osobi do koje mi je stalo – rekao je Endru za Eseks lajv.

Istovremeno, bivši bogataš je i sam doživeo ozbiljne zdravstvene probleme sa srcem i jetrom, prenosi ovaj portal.

Onda je počeo da se „leči” drogom i alkoholom, a sve više vremena je provodio na poslu. U jednom trenutku boravio je u kancelariji i više od 70 sati nedeljno.

– U kancelariji sam napravio spavaću sobu, jer ako bih prespavao kod kuće, morao bih da ustanem u 5 ujutro, tako da sam na kraju ostajao na poslu. Nisam mogao da kažem svojoj ženi, a ona je mogla da primeti da sam se drogirao ili pio, tako da sam je se skoro namerno klonio – priseća se biznismen.

Foto: Shutterstock

Endru kaže da je to bilo samo loše opravdanje i da je uprkos svemu verovao da će sutradan sve biti bolje.

Ali to se nije desilo, pa je jednog dana jednostavno “pukao”, skrenuo sa puta dok je vozio ka poslu, isključio sva tri telefona i proveo dva dana sam spavajući u kamp prikolici.

Posle toga je godinu dana sa prijateljem putovao i trošio sav novac koji mu je ostao pre nego što se očajan i bez ičega obratio za pomoć jednoj humanitarnoj organizaciji.

Došao je u Dobrotvornu organizaciju za beskućnike u Sautendu (HARP), sa dva šortsa i četiri košulje.

Ali uprkos tome što je „izgubio sve“, Endru oseća da je postigao više u poslednje dve godine nego ikada ranije.

On kaže da je zdraviji i srećniji i da se konačno kreće napred. Takođe mu je drago što je otvoreno godvorio o svojim problemima, nakon što ga je u početku bilo sramota.

Takođe je humanitarnoj organizaciji “Citizens Advice” ispričao svoju priču, nakon čega mu je dodeljena novčana pomoć.

– Osećao sam se posramljeno i nisam želeo da tražim pomoć. Da me je neko nazvao i rekao da uzima slobodan dan zbog depresije, ne bih bio baš saosećajan. Osećao sam da je to slabost. Ali tek kada sam smogao snage da to priznam, bilo mi je mnogo bolje – rekao je Endru.

HARP je pomogao biznismenu hitnim privremenim smeštajem pre nego što ga je preselio u hostel, pa u kuću koju deli sa drugim štićenicima, koja je sticajem okolnosti jako blizu prvog stana koji je kupio sa 21 godinom.

Kaže da mu je finansijska, emocionalna i praktična podrška koju mu je HARP pružio spasila život.

– Nije me bilo briga da li ću da živim ili umrem, nisam imao interes da radim ili da se bavim bilo čime drugim i otišao sam predaleko tim putem – rekao je biznismen.

BONUS VIDEO:



Izvor: Objektiv.rs

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar