Petao BEZ GLAVE živeo godinu i po dana: Vlasnik odlučio da ga pojede za večeru, a onda se desio ŠOK

Pevac je prozvan Čudesni Majk

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: Profimedia, Privatna arhiva

Poznato je da pilići mogu da “žive” nekoliko minuta nakon što im se odseče glava, ali jedan takav slučaj odskače u istoriji. Živina ima ovakvu mogućnost preživljavanja zahvaljujući položaju mozga, koji se nalazi zabačen u lobanji. Deo mozga i moždanog stabla odgovoran za vitalne funkcije nalazi se u vratu, pa kada piletu odrube glavu, telo još neko kratko vreme može da funkcioniše.

Međutim, postoji jedan slučaj u kojem je pevac bez glave poživeo punih 18 meseci.

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju – Objektiv.rs

ČUDESNI MAJK

Pevac je prozvan Čudesni Majk, a bio je star pet meseci, živeo je na jednoj farmi u gradu Frut u Koloradu. Vlasnik farme Lojd Olsen 10. septembra 1945. odlučio je da je došlo vreme da Majk postane nečija večera, pa je piletu odrubio glavu.

Međutim, Majk je odbio da umre. Nakon što je telo nastavilo da trči neko vreme, primirilo se kao da se ništa nije dogodilo. Majk je čak neuspešno pokušavao da traži hranu, a Olsen ga je ostavio u životu. Sledećeg jutra pronašao je pile kako spava, pa je odlučio da vidi koliko dugo će Majk da preživi. Počeo je da ga hrani zrnima kukuruza i davao mu je vodu i mleko. Hranu bi mu stavljao direktno u grlo pomoću male pincete.

ČUDO OD ŽIVINE

Majk je preživeo jer je farmerova mačeta promašila vratnu venu, a pile je izgubilo i deo mozga koji očigledno nije bio odgovoran za funkcionisanje vitalnih funkcija tela.

Osim toga, Majk je postao poprilično nespretan. Međutim, uskoro su novine počele da pišu o ovom “čudu”, a Olsen je dobio ponudu da krene na turneju kroz SAD. Nakon što su krenuli na turneju, postali su vrlo slavni i poznati.

Dobre zarade takođe nije nedostajalo jer su ljudi bili spremni da plate mnogo novca kako bi videli tad već pevca bez glave. Tako je Olsen zajedno sa svojim petlom Majkom zarađivao i do 4.500 dolara mesečno. Vrednost Majka takođe je procenjena na 10.000 dolara. Majk je počeo da se pojavljuje u vestima i magazinima kao što su Tajm i Lajf. Punih 18 meseci trajalo je ovo putovanje kroz gradove SAD.

SIMBOL GRADA

Jedne večeri dok su Majk i njegov vlasnik bili u hotelu u Feniksu u Arizoni, Majk se ugušio od zrna kukuruza. Olsen sa sobom nije imao potrebnu opremu da ga spasi. Olsen neko vreme nije želeo da prizna javnosti da je Majk uginuo, pa je medijima tvrdio da je prodao pevca. Čudesni Majk postao je simbol grada Fruta, zbog čega mu je i podignut spomenik u znak sećanja. Tokom maja se u gradu čak održava i svečanost pod nazivom “Bezglavi pileći festival”.

Piše: FILIP RADOJČIĆ

OVU I OSTALE AKTUELNE TEME MOŽETE PROČITATI U ŠTAMPANOM IZDANJU OBJEKTIVA ZA 29. DECEMBAR

Foto: Objektiv.rs

BONUS VIDEO:



Izvor: Objektiv.rs

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar