Klima PODELILA Ameriku: Na zapadu SAD snežni Armagedon, na istoku temperatura i do 26 stepeni (VIDEO)

Niske temperature će verovatno dodatno pogoršati uslove

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: YouTube/Printscreen

Snežne padavine zapljusnule su planine širom Kalifornije kasno u subotu nakon što su u oblasti Sijetla priredile retku predstavu u subotu popodne.

Bilo je više izveštaja o snegu koji je padao u okolini Sijetla, a Nacionalna meteorološka služba je rekla da na lokalnim putevima treba očekivati „snežno, teško putovanje“.

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju – Objektiv.rs

“Naizgled beskonačan” obrazac frontova niskog pritiska sa Pacifika je pogodio zapadnu obalu sa hladnim olujama koje se očekuju sredinom nedelje, rekli su savezni prognostičari.

Sneg je zabeležen i u oblasti Portlanda u Oregonu, gde je ulazio “hladni arktički vazduh”, rekli su prognostičari. Nedavne prognoze pokazuju da će najmanje jedan inč snega verovatno pasti u nedelju u regionima Sijetla i Portlanda, koji obično ne vide sneg.

Grad Judžin proglasio je u nedelju ujutro vanredno stanje snega i leda, pozivajući stanovnike da pomere svoja vozila sa ruta za vanredne situacije.

– Očekuje se da će se vreme nastaviti pogoršavati tokom celog dana u nedelju jer se više snežnih pljuskova kreće ovim područjem, upozorio je grad.

Niske temperature će verovatno dodatno pogoršati uslove.

Potencijalna oluja je takođe bila na vidiku u nedelju popodne za oblast Boldera u Koloradu, saopštila je Nacionalna meteorološka služba.

U subotu je bilo “obilnih, intenzivnih snežnih padavina” u basenu Tahoa i u Rinu u Nevadi, saopštila je lokalna meteorološka služba. Drugi dan zaredom Interstate 80 zatvoren je u blizini Doner Samita, saopštila je kalifornijska patrola autoputeva. Krivica je bila slaba vidljivost.

Jake kiše i grmljavine kretale su se područjem zaliva u subotu. Upozorenje o poplavama za San Francisko je otkazano kasno popodne.

Sneg je u subotu pokrio otprilike četvrtinu zemlje i na kraju se obećao vratio u podnožje Kalifornije, gde su niske temperature i nova vlaga do kasno u noć proizveli sneg u blizini palmi.

Deo autoputa dužine 70 milja iznad vrha Sijera Nevade zatvoren je u subotu kada je oluja koja je preko noći bacila skoro 2 metra snega na neka skijališta oko jezera Tahoe dobila drugi vetar.

Čak i u San Dijegu, gde je sneg retkost, bio je moguć pogled na prah, ali bi moglo doći prekasno da se računa kao beli Božić.

– Mogli bismo da dobijemo laganu prašinu u planinama okruga San Dijego preko noći, rekao je meteorolog meteorološke službe Kejsi Osvant.

Snežna laboratorija Berkli Central Sierra Univerziteta u Kaliforniji saopštila je u nedelju da je u protekloj nedelji palo više od 20 cm snega, od čega 9 tokom proteklog dana.

Laboratorija je saopštila da je dva metra snega manje od najsnežnijeg decembra u državi do sada, koji je bio 1970. godine i iznosio 4,5 metra.

U drugim oblastima Kalifornije, međutim, Božić je bio mokar i kišovit, jer su oluje nastavile da zalijevaju državu, uzrokujući nagle poplave i evakuacije u nekim oblastima tokom prazničnog perioda.

U međuvremenu, temperature su nastavile da rastu u delovima južnih ravnica. Federalni prognostičari su okrivili “anomalno topao termalni greben niskog nivoa”.

– Rekordno visoke temperature su verovatno od južnih ravnica do srednjeg Atlantika u nedelju, saopštila je Nacionalna meteorološka služba.

– Veliki deo juga je i dalje izuzetno topao dok se u Teksasu i Oklahomi ponovo penju do 26 stepeni, saopštila je služba. Najtoplije prosečne temperature za nedelju će se protezati od severnog Teksasa do južnog Kanzasa gde će temperature biti 25-35 stepeni iznad proseka.

BONUS VIDEO:



Izvor: nbc news

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar