Otmičari iz Francuske koji su iz majčinih ruku otrgli malu Mašu napustili Srbiju

Ovo troje Francuza provelo je u sprskim zatvorima nepunih pet godina, pošto su uhapšeni na dan otmice

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Zatvor
Foto/ Pixabay

Troje francuskih državljana, koji su u Srbiji osuđeni na ukupno 26 godina zatvora zbog otmice male Maše Prenković iz majčinih ruku 11. marta 2015. u Beogradu, prošle sedmice su prebačeni u Francusku na odsluženje ostatka kazne, saznaje Tanjug.

Ovo troje Francuza provelo je u sprskim zatvorima nepunih pet godina, pošto su uhapšeni na dan otmice.

Sebastijan Branšu je osuđen na 11 godina zatvora i služio je kaznu u KPZ Sremska Mitrovica, njegova supruga Gorin Aleksis Sandrin Branšu i njena ćerka iz prvog braka Emerin Ulije Kristel kazne od devet i sedam godina zatvora služile su u ženskom zatvoru u Požarevcu.

Molbe za transfer su podneli tokom 2019. godine, preko srpskog Ministarstva pravde, a nakon pozitivnog odgovora te države prebačeni su u svoju matičnu zemlju iz srpskih zatvora.

Nakon izdržavanja kazne u Francuskoj, protiv ovih Francuza počeće i primena mere zabrane ulaska u Srbiju od po 10 godina.

Svo troje su uhapšeni u pokušaju bekstva sa detetom, na dan otmice 11. marta 2015. godine, od kada su bili u pritvoru koji im se uračunava u zatvorsku kaznu.

Pravosnažno su osuđeni i upućeni u zatvore, nakon što je Apelacioni sud u novembru 2017. potvrdio presudu Specijalnog suda u Beogradu, koji nije prihvatio nijednu od teza odbrane.

Odbrana je tvrdila da su otmičari bili u komunikaciji sa roditeljima male Maše, budući da analizom telefona i kompjutera optuženih i nije pronađen trag komunikacije.

Sebastijan Branšu je izneo svoju odbranu tek na kraju suđenja u završnoj reči tvrdeći da je imao dogovor sa Mašinom porodicom o pozajmici deteta, radi dokazivanja određenih činjenica pred francuskim sudom u postupku za utvrđivanje očinstva koji je vodila njegova pastorka.

Njegova žena, Gorin Aleksis Sandrin Branšu i njena ćerka Emerin Ulije Kristel tvrdile u odbrani da nisu znale ništa o otmici deteta i krivicu prebacile na Sebastijana.

Oni su osuđeni jer su iz ruku majke oteli trogodišnje Maše Prenković u 2015. u beogradskom naselju Braće Jerković.

Oteto dete su, kako se veruje, hteli da podmetnu francuskom sudu, kako bi DNK analizom utvrdili da nevenčani suprug Emerin Ulije Kristel, sa kojim nisu u dobrim odnosima, nije biološki otac deteta.



Izvor: Tanjug

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar