Suzana je OSUĐENA na više od 57 godina zatvora: Iza rešetaka nije provela ni dan, a ovo je RAZLOG

Nije jedina koja od svega toga nije odležala niti jedan dan

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: Shutterstock/Ilustracija

Suzana R. (33), hrvatska državljanka stalno nastanjena u okolini Milana, živi u prikolici u romskom taboru. Za razliku od teških ubica, koji “zarade” 24 ili 27 godina zatvora, ta je još mlada žena u Italiji dosad osuđena na više od 57 godina zatvora u 18 pravosnažnih presuda: u proseku tri godine i dva meseca po presudi.

Budući da je u Italiji, osim doživotne, najduža zatvorska kazna ograničena na 30 godina (na primer, za teško ubistvo), i Suzani je, u jednoj presudi, njenih 57 godina zatvora plemenito sažeto ne na 30 godina, nego na još i manje: 29 godina, 11 meseci i 23 dana.

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju – Objektiv.rs

Ta hrvatska državljanka je rekorder, ne samo po akumuliranim vremenskim kaznama, ali nije jedina koja od svega toga nije odležala niti jedan dan, naprosto zato što je svaki put kad bi je ulovili – bila trudna. Pa i pre nekoliko dana.

Sudija je utvrdio da je u osmom mesecu osme trudnoće, pa joj je, po zakonu, mogao nametnuti samo jednu meru opreza: svakodnevno javljanje u policijsku stanicu najbližu prebivalištu. Mora da dođe, potpisom da potvrdi da je tu. Nakon toga, u ostale sate, može da nastavi da krade i provaljuje. Više od 30 godina zatvora ne može da dobije, osim ako ne počini nešto za doživotni zatvor. A ona samo krade. I krade. I krade.

Ovaj put su stanari uhvatili i nju i mladu pomoćnicu kako haraju po zgradi. Njena pomoćnica išla je od jednih do drugih vrata i prislanjala uši na njih, kao “živi stetoskop”, rekli su policajci, kako bi ustanovila gde nema nikoga unutra.

Drama u Zagrebu: Zatvorenik pokušao da pobegne, pa se zakačio za žicu, intervenisali i vatrogasci

Policija je došla i zatekla ih još u zgradi. Kod Suzane su našli šrafciger (još jedna prijava), falsifikovanu vozačku dozvolu (i još jedna), kesu s muškim odelom, muškim košuljama i zlatnim lančićem (prijava za krađu; stanarka s drugoga sprata je policajcima rekla i opisala što joj manjka u stanu).

Obe dame su mirno, bez molbi, bez pokušaja begstva, otišle s policajcima. Uverene da nemaju čega da se boje, čim ih lekar pogleda. Lekarskim pregledom (radiografijom karpalnih kostiju) utvrđeno je da pomoćnica nema ni 13 godina, što znači da u Italiji nije sudski odgovorna. Utvrđeno je i da je Suzana, što znači da je zaštićena dok dete ne napuni šest meseci.

BONUS VIDEO: 



Izvor: Jutarnji list

Komentari (1)

  1. Liberalne slobode svima će nam doći glave , lagano ,ali sigurno svet klizi u opštu anahiju ...ako ti otme nešto taj prekršajno odgovara, a ti ako se sticajem okolnosti zatekneš prisutan i pokušaš da zaštitiš svoju imovinu ,e ti onda odgovaraš krivično ...Ludilo opšte !!!

    Odgovori

Ostavite komentar