Prvo se IZVINITE Srbiji! Nakon SRAMOTNE izjave Emira koji slavi KOLJAČA Srba, usledio odgovor Ristovskog

Naš glumac je za Objektiv istakao da na mržnju neće da odgovara mržnjom

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju

Glumac Emir Hadžihafizbegović, koji u filmu „Quo vadis, Aida?” igra srpskog vojnika, optužuje Srbiju za fašizam. Na ovakve tvrdnje Hadžihafizbegovića, glumac Lazar Ristovski u izjavi za Objektiv, između ostalog, navodi da na mržnju neće da odgovara mržnjom, ali i pita svoje sarajevske kolege: „Zar tako olako bacaju pod noge ljubav kojom ih srpski narod dočekuje i nazivaju ga fašističkim ili genocidnim? Zar će ikada ponovo doći u zemlju u kojoj vlada fašizam?”

Hadžihafizbegović u izjavi za jedan beogradski list ističe da su tri evropska Oskara za najbolji film, najbolju režiju i najbolju glumicu nesumnjiv uspeh bosanskohercegovačke kinematografije, kao i da će se s fašizmima raskrstiti tek onda kada ovo ostvarenje bude dostupno široj publici kako u Republici Bosni i Hercegovini, tako i u Republici Srbiji.

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju – Objektiv.rs

– Već sam rekao, ali koliko god da sam dosadan, ponoviću i sada – kada se film „Quo vadis, Aida?” sasvim regularno prikaže u Banjaluci, u Sinestaru i Sinapleksu, kada se prikaže u Sava centru i kada se pusti na RTS-u, znaćemo da je fašizam krenuo nizbrdo – poručuje Hadžihafizbegović.

ODGOVOR RISTOVSKOG

Glumac Lazar Ristovski ovim povodom dao je izjavu za Objektiv:

– Naravno da je prvo što mi pada na pamet da i ja odgovorim mržnjom prema mojim kolegama, koji Srbe i Srbiju nazivaju genocidnim narodom, a Srbiju zemljom fašizma. I da to kažem utopio bih se u milione onih koji će u Srbiji popljuvati i ovaj film i moje kolege iz Sarajeva i glasati da se film ne prikaže u Srbiji. I tako bih sigurno bio u pravu i miran legao da spavam kao deo srpskog naroda, kome i ja pripadam, koji je na mržnju odgovorio mržnjom. Ali, pošto sam ne tako davno igrao kralja Petra Prvog u filmu, koji pokazuje koliko je srpski narod u samo jednom ratu propatio i u toj antičkoj patnji bio veliki, dostojanstven, pošten i hrabar i antički uzvišen, podsetiću moje kolege, koje karijeru prave na mržnji i tuđoj muci, ne obazirući se na posledice izgovorenih reči, vređajući čitav jedan veliki i herojski narod zarad trenutnih uspeha i zadovoljenja svojih ljudskih i umetničkih sujeta, da se pre svega izvine srpskom narodu i Srbiji, pa da onda krenemo iz početka.

Podsetimo, gostujući u jednoj emisiji Emir Hadžihafizbegović je najavio snimanje filma o komandantu jedinice Armije Bosne i Hercegovine tokom rata u BiH Naseru Oriću, koji će ga predstaviti kao heroja i time izazvao buru u javnosti, a više o tome pročitajte OVDE.

Piše: Marija R. Ilić

Ostatak ove i ostale aktuelne priče pročitajte u sutrašnjem izdanju štampanog Objektiva

 

Foto: Objektiv.rs


Izvor: Objektiv.rs

Komentari (55)

  1. U Bosni je pobijeno 37 hiljada Srba i cela prica o Srebrenici i Sarajevu se forsira da bi se sakrila ova cinjenica.

    Odgovori
  2. Ljudi, manite se Emira! Goljo, marginalac koga su Srbi odhranili u Tuzli. Strasne su to frustracije iz mladosti, ta nemila sjecanje ga progone i zato sav ovaj jed,bjes i samounistavajuca mrznja prema Srbima. On je mali mahalski sicardjija koji se ufurao u ulogu muslimanskog patriote. Ovo je za njega sve gluma, jedna neiskrena glavna uloga koju je sam sebi dodjelio. No ima nesto sto se zove podsvjest koja Emiru neda mira i tjera ga da tone sve dublje u ovo srbomrziteljsko orgijanje. Nije jedini, Bosna je puna takvih intelektualnih patuljaka koji ljece svoje licne frustracije danonocno pljujuci po Srbiju i nasem narodu.

    Odgovori

Ostavite komentar