Vladan prevozio kokain u PICAMA: Sud u Mančesteru Srbinu izrekao zatvorsku kaznu – evo KOLIKO je dobio

Srbin je uhapšen kada je stigao u jedno skladište u mestu Hejvud kod Mančestera

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Ilustracija, Foto: Shutterstock

Sud u Mančesteru izrekao je kaznu od 14 godina zatvora Srbinu Vladanu Petroviću (40), jer je u martu, kada je uhapšen, pokušao u Veliku Britaniju da prokrijumčari 50 kilograma kokaina, sakrivenim u hladnjači sa paketima u kojima su bile pice. Ovaj vozač kamiona, kako prenosi Bi-Bi-Si, doputovao je iz Italije, a vrednost zaplenjenih narkotika procenjena je na skoro šest miliona evra.

Prema onome što navodi engleski portal, pozivajući se na policijsko saopštenje, Petrović je na put krenuo iz Italije, gde je njegova hladnjača bila uredno natovarena pošiljkom smrznutih pica, čije je krajnje odredište bila Velika Britanija. Na drugoj lokaciji, koja je i dalje nepoznata, natovario je kokain. Ispod pica je bio sakriven 31 paket droge, dok je ostatak sakrio u kabini kamiona.

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju – Objektiv.rs

Srbin je, kako se tvrdi, uhapšen kada je stigao u jedno skladište u mestu Hejvud kod Mančestera. Naime, radnici koji su trebalo da istovare pice u skladištu, postali su sumnjičavi zbog njegovog ponašanja i odmah su pozvali policiju, prenose Novosti.

– Hladnjača i kamion su detaljno pretreseni i tada je otkriven veliki tovar droge – preneo je portal, uz tvrdnju da organizator i naručilac pošiljke nisu otkriveni. – Istražitelji veruju da je droga bila namenjena lokalnim kriminalnim grupama, koje su nameravale da ga rasparčaju i prodaju. Tako bi kokain na ulici dostigao još veću vrednost od šest miliona evra. Veruje se da je Petrović bio dobro plaćen da preveze pošiljku.

PREUZEO VELIKI RIZIK

Nakon Petrovićevog hapšenja, policijski zvaničnik je izjavio da je, verovatno, zbog velike sume novca koju bi dobio, preuzeo toliki rizik da kokain doveze do Velike Britanije. Prema njegovim rečima, učinio je sve što je mogao da pokuša da prikrije ono što je prevozio, osim pica, u svojoj hladnjači.

– Natovario je robu koja je kvarljiva i ne može dugo da stoji, upravo kako bi pokušao da ubrza i zaobiđe kontrole na granici Velike Britanije – objasnio je policajac.

BONUS VIDEO:



Izvor: Novosti

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar