Srpski meteorolog najavio: Ove zime znatno više SNEGA nego prethodnih godina

Mihajlović je objasnio da ove godine možemo da očekujemo beli pokrivač u proseku od 5 centimetara

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Ilustracija, Foto: Shutterstock

Meteorolog RHMZ-a, Goran Mihajlović rekao je da nas već u utorak očekuje sneg, kao i da ćemo ove zime imati znatno više snega nego prethodnih godina.

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju – Objektiv.rs

– U narednim danima nećemo imati tako niske temperature, ali je izvesno da će u ponedeljak u brdsko planinskim biti snega, a onda tokom noći sledi zahlađenje i u ponedeljak se očekuje sneg u skoro svim delovima Srbije osim na Zapadu i Severu zemlje – rekao je Mihajlović.

– Ovo zahlađenje nas očekuje u prvoj sedmici decembra, zatim sledi otopljenje. A do kraja decembra se očekuje tipično hladno vreme i nešto češča pojava poadavina. U odnosu na prethodne deve godine, možemo da oečkujemo više snega – najavio je meteorolog.

O prognozi za novogodišnju noć je, kako kaže, još uvek rano govoriti, ali ima izgleda da ćemo u novu godinu ući sa snežnim pokrivačem.

– Negde pet do sedam dana do Nove Godine bismo mogli da pričamo detaljnije o snegu za doček – rekao je.

– Ova zima je bila prosečno hladna, u odnosu na prošlu biće više snega. U odnosu na prethodne dve godine, biće više snega. Već u utorak ćemo imati sneg, formiraće se snežni pokrivač od 5 centimetara – kazao je meteorolog.

BONUS VIDEO:

Izvor: Alo

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar