Napravite savršenu zimsku atmosferu: Džejmi Oliver je otkrio kako pravi najbolje kuvano vino (RECEPT)

Tajna je u začinima

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: Shutterstock

Zima je idealno vreme da se ušuškate u udobnosti svog doma i spremite domaće kuvano vino.

Ima li išta bolje od praznične atmosfere unutar doma, a napolju pada sneg?

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju – Objektiv.rs

Još je bolje ako imate kamin i možete da gledate kako vatra pucketa i pijete kuvano vino.

Slavni kuvar Džejmi Oliver sada je podelio svoj recept za savršeno kuvano domaće vino.

Njegova tajna je u začinima, ali i strpljivosti: treba pustiti da se krčka lagano da bi se svi ukusi fino stopili.

Recept za kuvano vino Džejmija Olivera

Sastojci:

2 flaše crnog vina

1 limun

1 limeta

2 klementine

200 g šećera

6 karanfilića

Foto: Profimedia/Diana Vyshniakova / Alamy / Alamy / Profimedia

štapić cimeta

mahuna vanile

2 zvezdasta anisa

celi muskatni oraščić

3 lovorova lista

Priprema:

Ogulite koru limunu, limeti i klementinama. Stavite šećer da se kuva, pa mu dodajte koru i isceđeni sok klementine. Dodajte karanfilić, cimet, lovorov list i narendajte muskatni oraščić. Dodajte vanilu, pa sipajte količinu vina da prekrije šećer.

Kad provri, ostavite da se kuva oko 4 do 5 minuta, dok ne postane gusti sirup. Šećer i začini prvo treba da se fino zagreju, jer ako se zagrevaju nakon što dodate vino, alkohol će ispariti. Kad se stvori sirup, smanjite temperaturu i dodajte anis i ostatak vina.

Zagrevajte vino na laganoj vatri, a posle pet minuta otprilike, sipajte u čaše za vino i poslužite.

BONUS VIDEO:



Izvor: Objektiv.rs, Glossy

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar