Samoubistvo slavne lepotice krije JEZIVU priču: Imala je samo 20 godina, a detalji njene smrti lede KRV

Život je tek bio pred njom, ali je manekenka odlučila da digne ruku na sebe

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: Printscreen/Youtube/Ojitoverde

Poznata manekenka, Ruslana Koršunova, uprkos tome što je postala zaštitno lice francuske kompanije “Nina Ricci” i svojevremeno bila jedna od najlepših manekenki, izvršila je samoubistvo u svojoj 20-oj godini života skočivši sa zgrade na Menhetnu.

Tada se govorilo o tome koji bi sve krupni razlozi mogli da budu u pitanju, s obzirom na to da je manekenka imala srećan i uspešan život ili je to bar samo tako izgledalo. Spekulisalo se čak i da je bila član sekte “Rose of the World”.

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju – Objektiv.rs

Foto: Printscreen/Youtube/Ojitoverde

To je razotkrio britanski novinar časopisa “New York Daily News”, Piter Pomerancev, koji je za potrebe svog dokumentarca istraživao celi slučaj, a čak se i učlanio u tu organizaciju kako bi iz prve ruke video na koji način sve funkcioniše.

Piter je smatrao da je sekta kriva za smrt još jedne manekenke, Anastazije Drozdove, koja je takođe počinila samoubistvo i to samo godinu dana nakon Ruslane skočivši sa zgrade u Kijevu. Majci je ostavila oproštajnu poruku u kojoj je pisalo samo: “Oprosti mi za sve. Kremiraj me.” Majka je nakon njene smrti među stvarima pronašla papire i stvari iz “Rose of the World”, “centra za treniranje” koji je manekenka pohađala zajedno s Ruslanom.

Kad je to saznao, Pomerancev se pridružio kultu na kursu koji traje tri dana i košta 1.000 dolara. Sa sobom je sve vreme imao skrivenu kameru.

Pomerancev kaže kako se u kultu ponašaju nehumano prema članovima, a seanse su prepune agresije u kojima se stvara emotivna dominacija trenera nad članovima.

– Moje iskustvo nakon tri dana provedena u sekti sastoji se od vikanja, prisećanja potisnutih iskustava, meditacije propraćene plesom i suza koje su usledile nakon uzimanja ekstazija – opisao je autor dokumentarca.

Prema njegovim saznanjima, Ruslana se sekti pridružila tri meseca pre smrti, nakon što je njena manekenska karijera krenula silaznom putanjom i nakon što je njena veridba sa neimenovanim tajkunom propala.

Foto: Printscreen/Youtube/Ojitoverde

Pomerancev objašnjava kako je kult “Rose of the World” baziran na “Lifespringu”, kultu koji je osnovan u SAD-u 1974. godine, a funkcioniše na način da autoritativni treneri, koji provode veliki niz striktnih pravila ponašanja, dominiraju članovima.

Nakon nekoliko sudskih tužbi tokom 1980-ih godina od strane bivših članova “Lifespringa” i njihovih porodica, od kojih su neki optuživali sektu za smrt, “Lifespring” je ugašen i zabranjen u SAD-u. Neke od zemalja u kojima je “Lifespring” opstao su i bivše članice SSSR-a, odakle su poreklom i ove manekenke.

Ipak, Rik Ros iz “Foruma za edukaciju o kultovima” nikako se ne slaže s tim. On smatra kako su ove dve devojke oduzele život baš zbog toga što su bile u sekti.

– Ovakve organizacije nikad ne krive sebe. Uvek kažu da je kriva žrtva. Deluju poput droge na ljude, daju vam komadić iskustva, a onda se ovisnici uvek vraćaju po još. Ozbiljni problemi počinju kad ljudi napuste kult. Takvi susreti postanu njihov život i onda se u njihov život vraća praznina. Oni osetljivi nakraju se slome – smatra Ros.

BONUS VIDEO:



Izvor: Objektiv.rs

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar