Mrkonjić imao ŽELJU da ga sahrane sa OVIM predmetom: Zbog toga je doneta važna odluka

Sahrana će proteći bez verskih običaja

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju

Počasni predsednik Socijalističke partije Srbije Milutin Mrkonjić, koji će sutra biti sahranjen u Aleji zaslužnih građana na beogradskom Novom groblju, počivaće nedaleko od svog višedecenijskog prijatelja, pevača Šabana Šaulića, kao što je Objektiv već pisao.

Želja Milutina Mrkonjića bila je da bude sahranjen u sanduku sa petokrakom. Zbog toga će sahrana proteći bez verskih običaja.

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju – Objektiv.rs

Podsetimo, grobno mesto u koje će biti položen sanduk sa telom Milutina Mrkonjića nalazi se svega nekoliko metara od groba kralj narodne muzike. Inače, Mrkonjić će biti sahranjen odmah pored bivšeg partijskog druga i nekadašnjeg predsednika Predsedništva SFRJ Borisava Jovića. U istom tom redu, a pored Jovića, nalazi se grob ubijenog političara sa Kosova i Metohije ‒ Olivera Ivanovića.

U delu Aleje zaslužnih građana, gde počiva Šaulić, a gde će od sutra počivati i Mrkonjić, sahranjeni su i glumci Nebojša Glogovac i Milorad Mandić Manda, kao i legendarni pevač narodne muzike Predrag Cune Gojković.

Mrkonjić je preminuo u subotu na Institutu za kardiovaskularne bolesti „Dedinje”. Rođen je 23. maja 1942. godine u Beogradu.

Diplomirao je na Građevinskom fakultetu u Beogradu, na Katedri za puteve, aerodrome i železnice. Bio je ministar infrastrukture i saobraćaja. Prvi je direktor Saobraćajnog instituta CIP. Posle NATO bombardovanja SR Jugoslavije, rukovodio je Direkcijom za obnovu zemlje, a bio je i član Centralnog komiteta SKJ.

Mrka nije imao svoje naslednike, ali je unucima Ane Bekute u AMANET ostavio OVO: Razlog će vas rastužiti 

Nikada nije prihvatio da je Slobodan Milošević ratni zločinac, i nije doživeo da vidi Slobin spomenik u Beogradu, za koji se borio. Prijatelji će ga pamtiti kao veselog čoveka britkog uma kome je kafana bila druga kuća.

Piše: Ekipa Objektiva

BONUS VIDEO

OVU I DRUGE AKTUELNE PRIČE PROČITAJTE U ŠTAMPANOM IZDANJU OBJEKTIVA ZA 1. DECEMBAR

Foto: Objektiv.rs


Izvor: Objektiv.rs

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar