Nisu sve lake, ali neke su neizbežne: Kako da lakše prihvatite drastične PROMENE u životu?

Neke promene se dešavaju baš u onom trenutku kada su potrebne

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: Profimedia/Antonio Guillem Fernandez / Panthermedia / Profimedia

Koliko god svi uživali u udobnosti svakodnevice i starih navika, neizbežno je da se one menjaju.

Nekada je to na bolje, nekada je, nažalost, i na gore. Koja god da je vrsta promene u pitanju, nije redak slučaj da nam teško padnu i da nam treba vremena da se na njih adaptiramo.

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju – Objektiv.rs

Nov posao, nova ljubav i novi stan, drugima mogu da zvuče kao dobra stvar, ali vama ta promena može da bude vrlo stresna. Nema potrebe govoriti o tome koliko gubitak posla ili odlazak voljene osobe mogu da budu stresni.

Nekada je promena neizbežna, pa ne preostaje ništa drugo nego da je prihvatite. Svako u životu ima velike ili male događaje za koje nije bio baš spreman, koje prihvata sa nezadovoljstvom.

Ukoliko možete nešto da popravite, potrudite se da to i uradite. Međutim, ukoliko niste uspeli u tome, morate promenu prihvatiti. Pokušajte da iz nje izvučete one pozitivne strane i fokusirajte se na njih.

Upadate u zamku ukoliko verujete da je rešenje samo jedno. Možda ste propustili neku priliku, ali ne očajavajte, jer kad se jedna vrata zatvore, druga se otvore.

Foto: Shutterstock

Važno je da razumete da svaka promena pruža nove mogućnosti. Neke od njih čak zasigurno upućuju na boljitak, koliko god vam se trenutno činile stresnim ili strašnim. Promenu posla nije uvek lako prihvatiti, ali razmislite o mogućnosti za napredak.

Foto: Shutterstock

Oko sebe sigurno možete pronaći primere nečega što su ljudi preživeli. Preživljavanje je ključna reč – šta god da se dogodilo, vaš život se nastavlja.

Gledajte na promene kao na nova iskustva i na lekcijama. Sa verom u bolje sutra, nastavite napred. Pokušajte da osetite zahvalnost za promene koje su vam se dogodile, jer se sve dešava sa razlogom. Možda ga trenutno ne vidite, ali to ne znači da on ne postoji.

Foto: Murat Subatli / Panthermedia / Profimedia

Možda je poenta bila u tome da vi postanete bolja osoba, da vam se otvore novi putevi i pojave prilike.

Vremenom, razlog će vam se sam ukazati.

BONUS VIDEO:



Izvor: Objektiv.rs, sensa.mondo.rs

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar