Slala dimne signale, grejala se na sveću: NEVEROVATNA PRIČA Nišlijke koja je provela 24 sata u provaliji

Snežanu su našle meštanke Paljine kada su pošle u nedelju na groblje

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: Shutterstock

– Bio mi je sumnjiv put, izađem, vratim se u auto, pođem u rikverc, proklizim na travu i skliznem između dva drveta. I onda počinje žurka. Bila sam na tom mestu pored groblja dva dana i celu noć i nisam se uplašila – ovim rečima Nišlijka Snežana Miljković (65) opisuje neverovatnu situaciju u kojoj se našla 27. novembra kada je autom skliznula sa seoskog puta u Paljini kod Niša i na tom mestu ostala više od 24 časa čekajući pomoć.

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju – Objektiv.rs

– Pošla sam u subotu u 10 časova u Banju Topilo jer sam imala operaciju oba kuka i imam trombozu pa treba da idem tamo. Izgubim u jednom trenutku signal na GPS-u, ne znam gde sam, pitam jedno dete, on kaže samo pravo. Ustvari mali me prevario, našla sam se na paljinskom groblju. Proklizim na travu i skliznem između dva drveta – priča Snežana.

Auto se nalazio između dva drveta, shvata, telefoni se prazne, nada se, naići će neko. Pada mrak, pomoći nema… Međutim, ova izuzetna žena ne gubi nadu i iz najgoreg pokušava da izvadi najbolje.

– Na drugom brdu čovek pali neku travu, dajem mu signale kao Indijanac. Zviždim pištaljkom sa demonstracija 1996/97 koju nosim sa sobom kad idem na izlete. On nije reagovao, samo je palio i ćutao, verovatno jer je znao da je zabranjeno da se pali strnjika. Telefonom sam mu davala signale, sirenom, ali dzabe. Shvatim ja da ću da čekam Novu godinu tu. Kiša pada cele noći. Onda uzmem i skuvam kakao. Imam u kolima bocu na špiritus. U kolima imam i kafu, imam rakiju, pivo, gricke slane i slatke, čaj – lepota poroka. Prolazi noć. Manevrišem preko noći, pomeram auto. Vrata sam mogla da otvorim ali je Drvo ispred i drvo iza. Podmećem patosnice, drveće… Pomeram se po malo, ali ne mogu sama da se izvučem. Mogu da izađem iz kola, ali zbog kičme ne smem da se savijam više od 90 stepeni. Računam naići će neko. U nedelju oko 10.30 prolaze žene koje idu na groblje, zamolim ih da mi napune telefone, oba prazna, nemam kontakt ni sa kim, sem sa grobljem koje je prored mene. Nije me bilo strah, kurjaka nema. Žene se ne vraćaju, kažem idemo dalje, neko mora da prođe, makar povorka da sahrane nekog. Ako ne, da se vraćam pešaka da iskršim koske onom što mi reče da idem tu – prepričava Snežana neverovatan događaj.

U nedelju popodne oko 14.30 osoba po Snežanu je stigla pomoć koju su pozvale žene koje su je susrele tog jutra.

– U neko vreme dolazi policija, bili su izuzetno korektni. Pozvali hitnu, ali meni ništa nije bilo. Vratili su me do kuće, lepo smo se nasmejali. Bila sam u kolima više od 24 časa, dva dana i jednu noć ali je bilo lepo vreme, nije bilo hladno – prepričava ona.

Grejala se na sveću

– Grejala sam se na sveću, koju uvek imam u kolima. Sveća se stavi u konzervu ili čašu u koju se sipa zejtin i seče po potrebi na dva centimetra, tako i greje i svetli, tako se štedi akumulator. Sve su to trikovi za opstanak – otkriva ova hrabra žena.

“Da je nismo videle, ko zna kad bi je neko našao tu”

Snežanu su našle meštanke Paljine kada su pošle u nedelju na groblje.

– Pošle smo u nedelju na groblje, prečicom iznad naše kuće. Srećom smo je videle, inače ko zna kada bi je neko našao tu. Videli smo kola kroz travu i stvari razbacane okolo – patosnice koje je podmetala pod točkove u pokušaju da izađe. Začudili smo se šta će kola tu. I onda je ona počela da zove – priča ona i dodaje:

– Da ona nije pozvala, mi bi ne bi ni videli da tu nekog ima i otišli bi. Pitala nas je da pozovemo nekog sa traktorom da je izvuče – opisuje meštanka Paljine koja je pronašla Snežanu i obavestila policiju koja je ubrzo stigla i evakuisala je.

BONUS VIDEO:Izvor: Blic

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar