Selektor rukometašica Srbije pred odlazak na SP: Cilj je da pobedimo na svakoj utakmici!

Srpkinje će igrati u B grupi u Liriji sa reprezentacijama Poljske, Kameruna i Rusije

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: Pedja Milosavljevic/STARSPORT

Selektor ženske rukometne reprezentacije Srbije Uroš Bregar oglasio se uoči polaska na Svetsko prvenstvo u Španiju.

– Cilj je da na svakoj utakmici pobedimo, to je uvek cilj. Ne idemo sa belom zastavom na Svetsko prvenstvo, a ono što je potrebno da uradimo je da odigramo najmanje šest utakmica – izjavio je Bregar.

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju – Objektiv.rs

Srpkinje će igrati u B grupi u Liriji sa reprezentacijama Poljske, Kameruna i Rusije.

– Reprezentacija Poljske igra na visokom nivou, sve iskusnije igračice su se ponovo vratile u reprezentaciju. Analizirali smo njihove utakmice sa turnira u Španiji i videli smo da su baš ozbiljna selekcija. Gledali smo utakmicu izmedu Kameruna i Angole i imamo neke dodatne informacije o njima. I nakon toga sledi utakmica sa Rusijom, koja je sad na turniru pobedila Norvešku, znamo da je Rusija olimpijski vicešampion i da je grupa jaka. Dobro smo odradili pripreme u Srbiji, čekaju nas dva treninga u Španiji i nadam se da ćemo biti spremni za pocetak Svetskog prvenstva – rekao je Bregar na konferenciji za medije.

Jovana Stoiljković istakla je da su pripreme bile kratke, ali da su dobro odrađene.

– Mislim da smo odradili sve dobro i da smo uspeli da sve uklopimo i spremimo taktiku za početak prvenstva. Mlade devojke su se baš dobro uklopile, bile smo tu da im pomognemo i olakšamo im adaptaciju. Stvarno su se trudile da se uklope u sistem, devojke su kvalitetne i smatram da je sve to dobro prošlo. Atmosfera je zaista dobra, sve devojke su maksimalno koncentrisane, naporno smo radili, ali atmosfera je na visokom nivou – rekla je Stoiljković.

Anđela Janjušević ističe da će startna utakmica protiv Poljske biti najteža i najvažnija.

– Veoma je bitno kako ćemo otvoriti prvenstvo i nadamo se dobrom ishodu. Kamerun, kako je pomenuto igra malo drugačiji rukomet, ali mislim da ćemo se brzo adaptirati. Na kraju dolazi Rusija sa kojom cemo igrati vrlo tešku utakmicu, ali daćemo sve od sebe da se i ta utakmica završi pozitivnim ishodom – zaključila je Janjušević.

Bonus video:



Izvor: Objektiv.rs

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar