“Rasturio je celu porodicu i OSTAVIO ih”: Meštani o Dušanu koji je PRIZNAO da je silovao devojčicu (16)

Roditelji su policiji prijavili da je njihova ćerka pobegla kroz prozor

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: Objektiv, Shutterstock/Ilustracija

Dušan S. zvani Malin (61) iz sela Glušci u okolini Bogatića uhapšen je u četvrtak zbog sumnje da je u poslednje tri godine napastvovao, uznemiravao i dodirivao šesnestogodišnju devojčicu, koja ga je tek sada prijavila. Kako Objektiv saznaje, uhapšeni muškarac je nakon saslušanja priznao krivično delo i određen mu je pritvor.

Gnusni zločin koji je tinejdžerka trpela godinama otkriven je kada je devojčica, nakon što je navodno pobegla od kuće, došla i roditeljima ispričala šta se dogodilo.

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju – Objektiv.rs

– Pre nego što je prijavila Dušana, koji je inače kućni prijatelj njenih roditelja, devojčica se vodila kao nestala. Naime, od srede je policija tragala za njom, jer su njeni roditelji prijavili da je nestala – navodi izvor Objektiva blizak istrazi.

Roditelji su policiji prijavili da je njihova ćerka pobegla kroz prozor i da se ni nakon dva dana nije vratila kući.

– Međutim, maloletnica se u petak pojavila i roditeljima sve ispričala, nakon čega je otišla u policiju, gde je u prisustvu socijalnog radnika ispričala da je zlostavljanje počelo kada je imala oko 13 godina. Tom prilikom je iznela do detalja kroz šta je prošla i optužila Dušana za obljubu – ističe naš sagovornik.

DOBACIVAO ROĐACI POGRDNE OPASKE

Sa druge stane, u ataru sela Glušci stanovnici navode da dobro poznaju roditelje devojčice, kao i osumnjičenog.

– Dušan je izbeglica iz Bosne, a u naše selo je došao pre dvadesetak godina. Tamo je valjda rasturio celu porodicu, ženu, decu, i ostavio ih. Ovde je živeo po nekim šupama kao podstanar nekoliko godina, a povremeno je radio za nadnicu po selu. Pre nekoliko godina mu je doktor iz ovog kraja kupio tu jednu kuću. Šta da kažem, u šoku sam. Ne mogu da poverujem da je on mogao tako nešto da uradi – navodi jedna meštanka.

Ona dodaje da se po selu ranije pričalo da je ovaj čovek u Bosni upućivao jednoj rođaci pogrdne opaske, ali ne zna koliko je to verodostojno.

– Pričalo se po selu da je, kada je rasturio svoj dom, otišao kod svog ujaka. Taj ga je čovek primio u svoju kuću, ali čuo ga je da je dobacivao snajki pogrdne reči i da ju je gledao kako ne treba, pa ga je oterao. U to mogu da poverujem, ali da je silovao dete, to je strašno – zaključuje naša sagovornica.

TRI PUTA PRIJAVLJIVALA SILOVANJE

Jedan meštanin Glušca navodi da mu je čudno da poveruje da je Malin, kako zove Dušana, počinio ovakvo zlodelo.

– Ne znam šta se to dešava, ali devojčici je ovo treći put da je prijavila nekog muškarca da ju je silovao, a svaki put je bio neki drugi – ističe ovaj meštanin. Kako kaže, roditelji devojčice G. G. i S. G. imaju materijalnih problema. – Roditelji devojčice jedva krpe kraj s krajem. Majci je pre nekoliko godina sestra iz Kanade kupila novu kuću ovde u selu – navodi ovaj meštanin.

VEŠTAČENJA STRUČNJAKA

Tužilac Zoran Obradović navodi da u cilju zaštite devojčice, njenog integriteta i dostojanstva nije moguće da saopšti više detalja, ali da će istraga biti detaljna. – Uz izjavu devojčice slede i izjave eventualnih svedoka, kao i niz veštačenja koja će biti sprovedena, a za to će biti angažovani vrhunski stručnjaci – objasnio je tužilac.

Piše: ALEKSA MOMČILOVIĆ

OVU I OSTALE AKTUELNE TEME MOŽETE PROČITATI U ŠTAMPANOM IZDANJU OBJEKTIVA ZA 29. NOVEMBAR

Foto: Objektiv.rs

BONUS VIDEO:



Izvor: Objektiv.rs

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar