Predsednik Vučić iz Sočija: “Žele da se dokopaju VLASTI, a znaju istinu – Rio Tinto ne ugrožava Srbiju”

Predsednik je podsetio građane da Rio Tinto tek treba da Srbiji pokaže šta nudi, a onda će uslediti pregovori

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: Printskrin

Predsednik Srbije, Aleksandar Vučić doputovao je danas u Soči, gde će se sutra sastati sa predsednikom Rusije Vladimirom Putinom, a iz Sočija se obratio građanima Srbije i dotakao teme protesta protiv Ria Tinta.

On je rekao da se protest dešava jer se približavaju izbori, pa mnogi žele da se dokopaju svoje slave, a isti ti koji to žele su prvi potpisali sporazume sa Rio Tintom.

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju – Objektiv.rs

– Ljudi imaju pravo da protestuju i kao što kažem u eri društvenih mreža, to normalno pogotovo kada se približavaju izbori. Žele da se dokopaju sopstvene slave da bi predstavili sebe i dobili deo političkih moći isti ti koji su doveli Rio Tinto u Srbiju.

Upravo su predstavnici bivšeg režima 2001. godine doveli njihove predstavnike, a prvi sporazum o istražnim pravima su potpisali 2004. godine, u međuvremenu su potpisali devet sporazuma tako da izgleda da im tada nije smetao litijum već su nas svojevremeno ubeđivali da je to najveći uspeh Srbije jer im je to bio i jedini uspeh, nisu gradili bolnice, škole, zatvarali su muzeje i pozorišta – rekao je predsednik Vučić.

Predsednik je podsetio građane da Rio Tinto tek treba da Srbiji pokaže šta nudi, a onda će uslediti pregovori.

– Mi se time ne hvalimo i oni dobro znaju da se ništa ne dešava sa Rio Tintom, čekamo njihove papire – kada budemo mi sagledali da li tu ima ozbiljnog osnova za ozbiljan posao, a da životna sredina bude sačuvana, onda možemo da izađemo sa predlogom, ako to ne bude slučaj onda nećemo pristati. Tu se vidi tragikomična i histerična kampanja u kojoj stalno prete, nemaju nijedan argument – dodao je Vučić.

Takođe predsednik je rekao da ne postoji nikakva ugroženost od Rio Tinta.

– Ne postoji nikakva ugroženost od Rio Tinta, sem što je 2004. godine Rio Tinto nije dao dinara u našu zemlju, ko je od toga imao koristi – neko jeste, neko je pretpostavljam stavio pare u džep.  – podsetio je predsednik.

– Oni kažu da nam ne treba struja koja se pravi od uglja, a čime ste došli na taj protest? Pritom govorite o svemu tome, a koliko ste cigareta zapalili? Šta je budućnost ako nisu električni automobili? – zaključio je predsednik Vučić.

BONUS VIDEO:



Izvor: Objektiv.rs

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar