Toyota svakog sata zaradi neverovatno bogatstvo: Ovo je TOP LISTA najuspešnijih proizvođača u 2020.

Brojni problemi nisu paralisali auto-industriju

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: Laszlo Podor / Alamy / Profimedia

I pored problema s kojima se automobilska industrija suočava u poslednjih godinu i po dana, najpoznatije kompanije imaju dobre prihode.

Prelazak na novu tehnologiju, pandemija, nedostatak čipova i kriza sirovina dominiraju vestima, ali to nije dovoljno da se parališe proizvodnja – i prodaja.

Britanski Uswitch, specijalizovan za poređenje cena u različitim industrijama, analizirao je prihode najvećih igrača, a najzanimljiviji segment se odnosi na zaradu po satu.

Smena na vrhu

Tokom 2020, zabeležena je smena na vrhu top liste. Toyota je uknjižila prosečan prihod oko 27 miliona evra svakog sata i smenila sa prve pozicije Volkswagen (oko 25 miliona), prenosi Revija HAK.

Treće mesto zauzima Daimler sa više od 17,5 miliona svakog sata, pa slede Honda, Mitsubishi, Ford, GM, BMW, Stellantis grupa i Nissan.

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju – Objektiv.rs

Podaci otkrivaju da je Toyota svake sekunde, tokom prošle godine, zarađivala 7.600, a nemački VW 7.000 evra.

Ne samo da je japanski gigant imao najveće prihode, već je prodao i najviše automobila – 8,7 miliona (uključujući Lexus). Volkswagen je ubeležio (uključujući Audi, Škodu, Seat, Cupru i Porsche) ukupno 5,3 miliona prodatih četvorotočkaša.


BONUS VIDEO:

Izvor: Objektiv.rs

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar