MISTERIJA nestanka Barbare Vitez traje 5 godina: Pričalo se da je u Mađarskoj, a evo šta kažu roditelji

Porodicu Vitez je od Barbarinog nestanka samo pratila nesreća

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: nestalisrbija.rs

Barbara Vitez je 25. novembra 2016. godine nestala u Senti, a prema nezvaničnim informacijama ona se sa drugarima vraćala kući kasno uveče i navodno je skočila u Tisu sa mosta. Imala je samo 15 godina, a danas, nakon više od pet godina i dalje se vodi kao nestala. Njeno telo do danas nije pronađeno, a o devojčicinom nestanku postoje brojne teorije, kao i tvrdnje da je viđena van Srbije. Njeni roditelji Endre (51) i Melinda (48) Vitez  i danas ne gube nadu da je Barbara živa, pošto njeno telo nikad nije pronađeno u reci Tisi.

Neki tragovi ukazivali su na to da je u Mađarskoj, ali ako je tako, potpuna je nepoznanica da li je tamo svojom voljom ili je možda bila oteta. Ukoliko je i dalje živa, u avgustu je napunila 20 godina.

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju – Objektiv.rs

Porodicu Vitez je od Barbarinog nestanka samo pratila nesreća. Barbarin brat Atila bolovao je od autizma i epilepsije i preminuo je 5. marta 2019., kad je imao 25 godina. Dobio je visoku temperaturu i, nažalost, nije se povratio iz kome. Nekoliko meseci kasnije umro je Melindin otac, a ubrzo zatim i Endreov.

– Teško je, bol je prevelika, a svaki dan je ispunjen nadanjima i iščekivanjima da ćemo bar za Barbaru čuti daje živa. Slomljeni smo, kao da se crni oblak nadvio nad nama – priča Endre, skrhan bolom.

 DRAMA u Subotici: Pijana žena automobilom UDARILA u autobusko stajalište, pa u zid

Sami u bolu i tuzi, osudeni na neizmernu patnju, Melinda i Endre provode dane u porodičnoj kući u Senti. Od nestanka ćerke i smrti sina jedva imaju snage da se nose sa svim životnim obavezama.

Morao sam da se penzionišem, nisam bio više u stanju da radim – kazao je Endre, koji je radio kao vozač u “Vojputu”. Barbara je, inače, na Interpolovoj zutoj poternici, na kojoj su nestale osobe, od februara 2017.

Na dan nestanka, pre pet godina, dvojica njenih drugara ispričala su policajcima da se ona saplela na mostu na Tisi i upala u reku. Medutim, Endre i Melinda ne veruju u to.

– Poslednji put videna je 25. novembra 2016. u senćanskoj prodavnici “Idea”, kada su je snimile kamere, i to je bilo u 21.41. Na snimku se ne vidi da i je naša ćerka sa tom dvojicom dečaka krenula ka mostu ili na drugu stranu – ističe Endre.

 Čelnik Partizana u Tužilaštvu: Vazura stigao na saslušanje zbog prijave o zloupotrebi službenog položaja

Tisu su u to vreme nekoliko puta pretraživali pripadnici srpske i mađarske ronilačke policijske jedinice, zajedno sa psima. U potrazi koja je trajala mesec i po dana, telo nestale Barbare nije pronađeno.

– Dečaci koji su tada ispitani na poligrafu davali su izjave na mađarskom jeziku, dok je prevodilac na srpskom to prenosio nadležnim organima. Nakon toga, samo nam je saopšteno da je poligraf urađen, ali ne znamo da li su dečaci uhvaćeni u nekoj laži – žali se Barbarin otac.

BONUS VIDEO: 



Izvor: Telegraf

Komentari (2)

  1. Може ли неко наћи те момке?? Испитати их лично ако треба! Ово је озбиљна ствар

    Odgovori
  2. PISMO koje su roditelji dobili od nepoznate osobe gde objašnjava šta se desilo, a koje su roditelji predali odmah policiji, neka se objavi i uradi istraga. Ta osoba je bila svedok, to sigurno, mada nije učestvovala u tome.

    Odgovori

Ostavite komentar