Podignuta optužnica protiv Olgice Lončar: Evo kolika kazna preti “boginji lažnih usana”

Beogradsko Treće osnovno javno tužilaštvo tereti Olgicu Lončar za vršenje estetskih zahvata bez odgovarajućih dozvola i licence

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: Printscreen/Instagram

Treće osnovno javno tužilaštvo u Beogradu podiglo je optužnicu protiv Olgice Lončar (47), u javnosti poznate kao “boginja lažnih usana”, koja se sumnjiči da je vršila estetske zahvate za koje nije imala dozvolu, niti odgovarajuću licencu.

Lončarova, protiv koje je, podsetimo, u junu ove godine podneta krivična prijava, nakon čega je nastavila da obavlja estetske zahvate za koje nije kvalifikovana, uhapšena je u oktobru na granici sa našom zemljom, u koju je pokušala da uđe iz Hrvatske sa većom svotom novca u torbi i sa medicinskom robom sumnjivog porekla.

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju – Objektiv.rs

Nadrilekarstvo

– Ona se sumnjiči za krivična dela nadrilekarstvo, nadriapotekarstvo i neovlašćeno bavljenje određenom delatnošću – ranije je potvrđeno iz tužilaštva.

Naime, za prvo navedeno delo zaprećena je kazna od novčane do tri godine zatvora, a za drugo se takođe može dobiti novčana kazna ili do dve godine robije.

– U Hrvatskoj su Olgicu navodno inspektori uhapsili dok je ubrizgavala filere pacijentkinji. Međutim, posle saslušanja puštena je na slobodu – podseća sagovornik:

– Protiv nje su pacijenti podneli prijavu zbog nestručnog izvođenja zahvata, baš kao i protiv Olgice Markanović, koja se nalazi u kućnom pritvoru. Zahvate je izvodila u salonu i posle podnošenja prijave.

Olgica Lončar menjala je adrese kako se ne bi našla na meti inspekcije, a reklamirala se na Instagramu i drugim društvenim mrežama.

– Upitno je i na koji način je nabavljala botoks i hujaluron, jer nije bila član Lekarske komore Srbije – podseća sagovornik i dodaje:

– Ona je čak i držala obuke za medicinske zahvate drugim klijentkinjama.

Botoks umesto hijalurona

Lončarova je jednoj pacijentkinji, umesto hijalurona, ubrizgavala botoks u usne.

– U usne je, umesto hijalurona, ubrizgan botoks, čime su devojci usta unakažena. Botoks se ne razgrađuje, već se može samo ukloniti hirurškim putem. Da u usnama nema hijaluron, nego silikon, nesrećna devojka saznala je kada je nakon godinu dana otišla kod doktora kako bi uradila hijaluronidazu. Za godinu dana, dok je čekala na “remont”, usne su joj bile natečene, a stvorile su se i grudvice.

Još dva slučaja – unakaženo više žena

Pored Olgice Lončar, zbog sličnih krivičnih dela, na udaru su se našli i Olgica Markanović i Sava Knežević. – Markanovićeva je optužena da je sa saradnicom od maja 2020. do marta 2021, neovlašćenom i nepravilnom upotrebom sredstva “plazma pen”, prouzrokovala trajna oštećenja na licima žena. Neke od žrtava, kako se sumnja, imale su opekotine drugog i trećeg stepena. Pretpostavlja se da su pacijentima davale i nedopuštene injekcije lokalne anestezije. Ona se nalazi u kućnom pritvoru – kaže izvor i podseća i na slučaj masera iz Batajnice.

– Tužilaštvo Savu Kneževića tereti za neovlašćeno bavljenje određenom delatnošću, teško delo protiv zdravlja ljudi u vezi sa krivičnim delom nadrilekarstva i nadriapotekarstva, kao i za falsifikovanje isprave. Pored Kneževića, na optuženičkoj klupi je i njegova majka Danijela, koja se sumnjiči za pomaganje. Sumnja se da je Knežević u neregistrovanoj ordinaciji na Terazijama od januara prošle do aprila ove godine izvodio liposukcije, transfere masti, korekcije usana, lažno se predstavljajući kao lekar, iako nikada nije završio Medicinski fakultet.

BONUS VIDEO:



Izvor: Kurir

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar