Veliki potencijal Srbije i Kine! Ministar Udovičić istakao značaj Memoranduma o saradnji u oblasti sporta

Sagovornici su razmatrali i sve izazove sa kojima se Kina kao domaćin Zimskih olimpijskih i paraolimpijskih igara 2022. godine susreće

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: MOS

Ministar omladine i sporta Vanja Udovičić sastao se danas sa ambasadorkom Narodne Republike Kine u Srbiji Nj. E. Čen Bo.

On je tom prilikom razgovarao o spremnosti dveju zemalja da strateško partnerstvo ojačaju intenziviranjem saradnje u oblastima omladine i sporta i o Zimskim olimpijskim i paraolimpijskim igrama u Pekingu 2022. godine.

Foto: MOS

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju – Objektiv.rs

Ministar Udovičić i ambasadorka NR Kine razgovarali su o daljoj implementaciji Memoranduma o saradnji u oblasti sporta, kroz podsticanje razmene informacija i znanja iz oblasti organizacije sportskih događaja, sportskog turizma i sportske infrastrukture. Takođe, istaknut je i značaj povezivanja nacionalnih sportskih saveza, kroz zajedničke kampove i razmenu iskustva u razvijanju i unapređenju sportova poput vaterpola, odbojke, rukometa i košarke.

Foto: MOS

Sagovornici su razmatrali i sve izazove sa kojima se Kina kao domaćin Zimskih olimpijskih i paraolimpijskih igara 2022. godine susreće, kao i dalje organizacione planove. Složili su se da je neprocenjivo iskustvo u organizaciji prestižnih sportskih takmičenja to što prestonica Kine postaje prvi grad u svetu koji je bio domaćin i Letnjih i Zimskih olimpijskih igara.

Ministar Udovičić je tokom razgovora istakao veliku važnost implementacije potpisanog memoranduma, jer predstavlja veliki potencijal za dodatno produbljivanje tradicionalnih prijateljskih veza i jačanje sveobuhvatnog strateškog partnerstva između Srbije i Kine.

Bonus video:



Izvor: Objektiv.rs

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar