Rajković: Ovo nije slučajno, “mister” nam je ulio samopouzdanje i veru!

Defanzivac Srbije Nikola Milenković rekao je da je cela ekipa verovala u pobedu u Lisabonu

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: Srdjan StevanovicStarsportphoto ©

Golman fudbalske reprezentacije Srbije Predrag Rajković rekao je da se ekipa nije slučajno plasirala na Svetsko prvenstvo u Kataru i da je verovala u pobedu protiv Portugala.

– Bilo je teško, svi smo bili dobri, svi golmani, svi igrači, ceo stručni štab, svi su bili na nivou od samog početka. Ovo nije slučajno, verovali smo od početka. ‘Mister’ (selektor Dragan Stojković) nam je ulio saomopuzdanje i veru – rekao je Rajković za televiziju Nova posle utakmice.

Fudbalska reprezentacija Srbije plasirala se večeras na Svetsko prvenstvo u Kataru 2022. godine, pošto je u Lisabonu pobedila Portugal sa 2:1, u poslednjoj utakmici kvalifikacione Grupe A.

Na stadionu Benfike Portugal je poveo u drugom minutu golom Renata Sančesa, a izjednačio je Dušan Tadić u 33. minutu. Pobedonosni gol postigao je Aleksandar Mitrović u 90. minutu. Rajković je rekao da su svi u ekipi složni i da nema nikakvih problema.

– Tu smo sa jednim ciljem, da pomognemo reprezentaciji ko god da brani. Pored sebe imam četvoricu, petoricu kolega, pre svega prijatelja, nikakvih problema nema. Vrlo sam srećan što smo otišli u Katar – naveo je srpski golman.

Defanzivac Srbije Nikola Milenković rekao je da je cela ekipa verovala u pobedu u Lisabonu.

– I dalje nismo svesni koliko smo veliku stvar uradili danas. Ekipa i stručni štab su verovali u ovo od početka, nije fraza. Zahvalan sam navijačima koji su došli da nas podrže u Lisabonu, celom narodu Srbije, naciji ovo je pobeda za njih – naveo je on.

– Izaći i pobediti usred Lisabona utakmicu koja vodi na Svetsko prvenstvo je velika stvar. Treba imati hrabrosti i znanja i inteligencije, dobiti ovakvu utakmicu. Kroz cele kvalifikacije smo igrali odličan fudbal. Partija koju smo pružili bila je na nivou i bila bi šteta da nismo dobili danas – ocenio je.

Upitan je šta je ekipi rekao selektor posle primljenog gola na samom početku.

– Uvek je pun optimizma, uvek veruje u pobedu. Rekao nam je da se ne brinemo ništa, da ćemo dobiti, tako je i bilo – naveo je Milenković, koji je igrao i na Mundijalu u Rusiji 2018. godine.

– To je velika scena gde dolaze najbolji igrači iz celog sveta, a tamo ćemo se naći i mi. Velika stvar za našu zemlju, za naš narod. Sigurno je da ćemo otići iskusniji i spremniji. Da proslavimo, pa ćemo videti dalje – dodao je on.

Bonus video:



Izvor: Objektiv.rs

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar