Hrvatska posle drame otišla direktno u Katar: Autogol doneo veliku pobedu “vatrenima”

Treba napomenuti da su vremenski uslovi za igru bili katastrofalni

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: Profimedia

Fudbaleri Hrvatske savladali su selekciju Rusije rezultatom 1:0, u okviru poslednjeg kola kvalifikacija za Svetsko prvenstvo u Kataru 2022. godine.

Kockastima je samo pobeda odgovarala i odmah su krenuli silovito ka golu Zbornaje. Prvu šansu su imali preko Andreja Kramarića u devetom minutu, ali se istakao golman Safonov. Sleceću šansu su imali preko Marcela Brozovića, ali je opet sjajno reagovao golman Rusije.

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju – Objektiv.rs

Treba napomenuti da su vremenski uslovi za igru bili katastrofalni, kiša nije prestajala da pada tokom celog meča i teren je bio natopljen, što je otežavalo igračima da grade akcije.

Na početku drugog poluvremena pokušao je Mario Pašalić, ali je odlično reagovao Safonov i tako je odražavao svoj tim u životu.

Ipak, nije mogao da utiče na ono što se desilo u 81. minutu, pošto je posle centaršuta Luke Modrića u gol loptu ubacio njegov saigrač Fjodor Kudrijašov i tako je doneo Hrvatskoj prednost.

Rusija je pokušala da dođe do izjednačenja, ali to su bili jalovi napadi i Hrvatska je uspela da obezbedi direktan plasman na Svetsko prvenstvo u Kataru.

Zbornaji za utehu ostaje da probaju preko baraža da se domognu Katara.

Bonus video:



Izvor: Objektiv.rs

Komentari (1)

Ostavite komentar