Ne možete da zamislite da izađete NENAŠMINKANE? Postavite sebi izazov, rezultati će vas IZNENADITI

Evo šta se licu dešava kada prestanete da koristite puder, rumenilo i sve ostalo

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: Shutterstock

Mnoge žene ne mogu da zamisle ni da izađu na ulicu a da se prethodno nisu našminkale.

Ukoliko ste među njima, napravite sebi izazov.

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju – Objektiv.rs

Prestanite da se šminkate neko vreme, odnosno da na lice stavljate puder, rumenilo, senke i šta već koristite od šminke.

Svetski dermatolozi kažu da je to jedini način da vidite koliko u stvari šminka šteti koži lica. Istraživanje kompanije “Kenabo”, koja se bavi proizvodnjom kozmetike u saradnji sa sajtom “Brajtsajd”, pokazalo je šta se dešava sa licem kad se šminkanje zaboravi.

Kako istraživači ističu, dame koje su prestale da se mackaju na duži vremenski period primetile su da im se lice promenilo, ali i da su se osećale drugačije.

Foto: Shutterstock

Navikle se na svoj odraz
Neke žene ne kriju da ih šminka toliko ulepšava da kad skinu šminku, ne mogu same sebe da prepoznaju. Sa prestankom šminkanja više nisu imale utisak da u ogledalu vide stranca.

Koža je otpornija i zdravija
Neki proizvodi za šminkanje isušuju kožu i oštećuju je. Za lice bez šminke je potreban samo zaštitni faktor protiv UV zračenja, savetuju svetski dermatolozi. Minimalna upotreba šminke ne zahteva mnogo tretmana lica. Dovoljni su redovno umivanje i hidratantna krema. Kada je šminka teža, potrebno je mnogo više preparata kako bi se koža oporavila.

Foto: ONOKY – Photononstop / Alamy / Alamy / Profimedia

Mladolikost
Studija je ustanovila da su sa prestankom šminkanja sredovečne žene izgledale mlađe. Istraživači ističu da mlađe devojke sa jačom šminkom izgledaju starije.

S obzirom na to da se šminka dovodi u vezu sa odrastanjem, žene koje nose šminku osećaju se starije. Nensi Ektof, profesorka na Harvardu, tvrdi da lice bez šminke deluje pristupačnije i više prijateljski raspoloženo. Dramatična šminka, po njenim rečima, pravi zid i čini da osoba deluje nepristupačno.

BONUS VIDEO:



Izvor: Objektiv.rs, Informer

Komentari (1)

  1. Zivim u inostranstvu i ova kolicina nasminkanish devojaka u sred dana kao da su krenuli na proslavu Noci vestica, ovde se smatra, u najmanju ruku, nepristojno.

    Odgovori

Ostavite komentar