Novo ludilo SRPSKIH ANTIVAKSERA: Sada se i Putin našao na meti napada, evo i zbog čega (FOTO)

Predsednik Rusije je rekao da ne razumem šta se dešava

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: Aleksey Nikolskyi / Sputnik / Profimedia

Predsednik Rusije Vladimir Putin pozvao je građane da se vakcinišu protiv koronavirusa, jer se to tiče zaštite njihovog zdravlja i života i uputio žestoke kritike nevakcinisanima.

– Skrećem pažnju šefovima subjekata Federacije na potrebu povećanja stope vakcinacije i, naravno, još jednom pozivam sve naše građane da se aktivno vakcinišu – rekao je u sredu.

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju – Objektiv.rs

– Radi se o vašoj zaštiti, o vašoj bezbednosti, o životu, na kraju, o zdravlju vaših rođaka – dodao je.

Putin je skrenuo pažnju na činjenicu da nizak nivo vakcinacije u zemlji dovodi do opasnih posledica i naglasio da vakcinacija smanjuje rizik od bolesti ili ozbiljnih komplikacija posle bolesti.

– Imamo pouzdane, efikasne vakcine i želim da ponovim ovo. Imamo samo dva načina da prebrodimo ovaj period: da se razbolimo ili da se vakcinišemo, ali bolje je da se vakcinišemo. Zašto čekati bolest i njene teške posledice – rekao je Putin.

– Znate, gledam u svoje bliske ljude, u svoje prijatelje. Ponekad je, da budem iskren, čak i čudno, ovi razgovori su čudni – rekao je on.

– Sećam se, na samom početku pitam bliske ljude, kolege: “Da li ste vakcinisani?”; “Ne”. “Zašto?” “Pa, ne znam, čekaću za sada – preneo je predsednik ovaj dijalog.

Prema njegovim rečima, ova pozicija je čudna, jer je ovde reč o “ljudima sa dobrim obrazovanjem, sa naučnim diplomama”.

– Ne razumem šta se dešava – izrazio je predsednik Rusije svoju zbunjenost.

Njegove reči su razbesnele mnoge antivaksere kako u Rusiji i u svetu, tako i u Srbiji, koji su se osetili prozvanim posle ovih njegovih reči.

Naši domaći antivakseri su Putina odmah optužili da je okupirao Rusiju.

Foto: Printscreen/Twitter

Pojedinci su čak otišli i toliko daleko tvrdeći da je “pravi Putin” preminuo 2007. godine, a da ga je zamenio glumac Vladislav Galjkin.

BONUS VIDEO:



Izvor:

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar