Partizan odigrao čudesno, ali Željko otkrio problem crno-belih: Te stvari ćemo unutar ekipe da rešimo!

Svaki detalj je bitan

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: Srdjan Stevanovic/Starsportphoto ©

Trener košarkaša Partizana Željko Obradović rekao je da je zadovoljan pobedom protiv Turk Telekoma u Evrokupu i naveo da ekipa mora još da radi.

– Dobar je osećaj. Videli smo dva različita dela utakmice. U prvom smo igrali veoma dobro u većem delu, ali razumem želju igrača kad igraju pred fanstatičnom publikom i zbog toga su bile neke loše odluke. O tome smo pričali u poluvremenu. Promenili smo to, igrali smo pametnije u drugom poluvremenu i zbog toga imamo dobar rezultat. Važno je da nastavimo i važno je to što smo pobedili pred našim navijačima u prvoj utakmici u Evrokupu – rekao je Obradović.

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju – Objektiv.rs

Košarkaši Partizana pobedili su na svom terenu Turk Telekom sa 85:59 u utakmici drugog kola Grupe A u Evrokupu i ostvarili drugi trijumf.

Na konstataciju da ekipa ima manje izgubljenih lopti, Obradović je rekao da je problem kada se lopte gube zbog mnogo loših odluka.

– Deo košarke su izgubljene lopte. Kad igraš i agresivan si u napadu i želiš da igraš agresivno i brzo dolazi do izgubljenih lopti. To može da se razume, ali ne može da se razume kada su posledica dekoncentracije i mnogo loših odluka. Loših može da se razume, ali mnogo loših ne može. To je ono na čemu insistiramo, radimo i radićemo – rekao je on.

Obradović je rekao da razume da su mladi igrači želeli da se istaknu.

– Mogu da razumem, imam mlad tim, mlade igrače, mnogi igraju prvi put u ovakvom ambijentu, želja je ogromna da daju sve što imaju, lak koš, da se upišu, osete aplauz ove predivne publike, to je normalno. O tome smo pričali, a kada smo počeli da igramo uslovo rečeno disciplinovanije, da lopta ima bolji protok, došli smo do toga da je iz minuta u minut rezultatska razlika rasla. To je način na koji ćemo da igramo i oni to znaju – naveo je on.

Foto: Srdjan Stevanovic/Starsportphoto ©

– Imam strpljenja, moj posao je da ukazujem na greške i tokom utakmice, jer utakmica je živa stvar. Ima mnogo stvari koje ćemo unutar ekipe da rešimo, način na koji se prave faulovi. To treba da nam pomogne da u narednim utakmicama budemo bolji. Posle svake utakmice možete da izvučete mnogo dobrih i pozitivnih, ali i negativnih stvari. To je proces i uvek će tako da bude – dodao je trofejni trener.

Obradović je rekao i da se mnogo radi na odbrani.

– Večeras smo primili neke jeftine poene, to nije razlog da se odustane od agresivnosti i od toga kako želimo da izgledamo i igramo. Odbrana je prilično dobra, treba da svedemo protivnike na što manje lakih poena, a večeras je bilo lakih poena, to je suština – naveo je, a zatim je govorio i o skok igri.

– Skok je stvar želje, a bogami i treninga i tu naši spoljni igrači počinju da rade sve bolje. Bilo je i u tom segmentu nekih lakih poena. A ono što je najgore u utakmici, to je lak koš uz faul kada se ne zagradi. Radimo i na tome – naveo je Obradović.

Trener Turk Telekoma Burak Goren rekao je da je Partizan zasluženo pobedio.

– Čestitam Partizanu. Mnogo poštujemo trenera Obradovića, protiv njega smo igrali mnogo puta u Turskoj, poštujemo njega i ekipu. Znali smo kako da igramo protiv dobrog tima i atmosfere. Imali smo problema sa povredama igrača, sa izgubljenim loptama… Čestitam, zaslužili su pobedu – rekao je Goren.

Partizan sada ima obe pobede u grupi, a turska ekipa pobedu i poraz.

U trećem kolu Partizan će 2. novembra dočekati Huventud, a Turk Telekom će biti domaćin Slasku.

Bonus video:

Košarkaš Partizana oduševljen: Igrao sam u NBA pred više navijača, ali ovakvu atmosferu nisam video!



Izvor: Objektiv.rs

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar