OBJEKTIV OTKRIVA

Lazar je ZNAO da će ga Belivuk UBITI: Stalno se selio, a reči koje je uputio devojci kriju JEZIVU istinu

Vukićević je postao posebno paranoičan i užasno oprezan

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: Starsport, Printscreen

Lazar Vukićević (31), momak koga su posebno brutalno mučili i ubili pripadnici koljačkog klana Veljka Belivuka, znao je kakva mu se sudbina sprema od momenta kada je nestao njegov prijatelj Nikola Mitić (33).

Od tog 10. avgusta, kada se Mitiću izgubio svaki trag, pa sve do momenta kada mu je život ugašen u kući strave u Ritopeku, kako saznajemo, Vukićević je postao posebno paranoičan i užasno oprezan.

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju – Objektiv.rs

VEZA SA MITIĆEM

Mitić je kidnapovan na Dedinju, i to ispred Ambasade SAD. Prvo je odveden u bunker na stadionu Partizana, gde su ga maltretirali i ispitivali Veljko Belivuk, Marko Miljković Mare, Srđan Lalić, Bojan Hrvatin, Dejan Tešić i Senad Rešović, tražeći od njega da im kaže ko ga je poslao da ih prati. Tada mu je i oduzet telefon na kome je bila instalirana i kriptovana aplikacija Skaj. Kada su ga naterali da im da šifru, videli su njegovu komunikaciju sa Vukićevićem, a nakon toga su Vladimir Grek i A. S. Mitićev telefon bacili u Dunav.

LALIĆ BRISAO SNIMKE SA KAMERA

Lalić je izbrisao snimak ulaska Mitića u bunker, a Belivuk i Miljković su mu odmah potpisali smrtnu presudu. Poslali su ga u „klanicu” u Ritopeku, gde su mu, po uputstvima Belivuka i Miljkovića, najpre odsekli prst na nozi, a zatim je usledilo davljenje i klanje. Narednog dana Belivuk, Miljković, Nikola Spasojević, Miloš Budimir, Lalić i Hrvatin su došli u Ritopek, gde ih je čekao Vlado Draganić, da bi sklonili telo. Mitić je isečen i samleven u mašini za mlevenje mesa, a ostatke su spakovali u džakove i pobacali u Dunav.

FIRMA U ŠVEDSKOJ

Posle nestanka Mitića, Lazar se ubrzo iselio iz porodičnog stana na Vračaru u kojem je živeo sa devojkom. Kako saznajemo, sve je činio iz velikog straha za ličnu bezbednost.

– Od kada je nestao, često su menjali adrese. Poslednja je bila na Novom Beogradu, odakle je i krenuo one noći kada je upao u Belivukovu zamku. Inače, Lazar je imao firmu za preprodaju automobila u Švedskoj, ali mu je tamo poslove vodio jedan drug. Njegova devojka ga je poslednji put videla 14. oktobra prošle godine, oko 20.30, a tada joj je rekao da „neće doći u skorije vreme dok ne završi obaveze” – navodi izvor Objektiva iz istrage protiv klana Belivuk‒Miljković.

Piše: Ekipa Objektiva

Ostatak ove i ostale aktuelne priče pročitajte u sutrašnjem izdanju štampanog Objektiva

Foto: Objektiv.rs


Izvor: Objektiv.rs

Komentari (1)

Ostavite komentar