Omaž legendarnom Dudi: Priznati trenerski seminar će nositi ime Dušana Ivkovića!

Na prelep način će biti ovekovečeno ime legendarnog srpskog trenera

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Serbian national basketball team head coach Dusan Ivkovic gestures during European basketball championship Eurobasket 2013, group B, 1st round basketball game between Serbia and Lithuania in Podmezakla Arena in Jesenice, Slovenia, September 04. 2013. (credit: Pedja Milosavljevic / [email protected] / +381641260959)

Udruženje košarkaških trenera Srbije, je objavilo da bi opšte priznati seminar za košarkaške trenere do poznat kao “Beogradska klinika”, uskoro mogao da ponese ime nedavno preminulog Dude Ivkoviće.

Na ovaj način će biti obeležen i jubilej poznatog seminara, koji traje pune dve decenije i nije prekinut nijednom uprkos pandemiji koronavirusa.

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju – Objektiv.rs

– Ovogodišnju Beogradsku košarkašku kliniku smo realizovali kako je to u ovim uslovima i jedino bilo moguće, u onlajn formatu – počinje priču Strahinja Vasiljević, generalni sekrtar UKTS i dodaje.

– Među predavačima su bila dva selektora muške i ženske reprezentacije, Svetislav Pešić i Marina Maljković i Ernest Rađen, koji ima bogato internacionalno iskustvo, pre svega u Kini. Njihova predavanja su se pre svega odnosila na rad sa mladim igračima, ali i na analizu odbrambenih taktika po kojima je naša škola košarke prepoznatljiva – rekao je Vasiljević.

Ovoga puta biće uveden i jedan novitet, koji prethodnih godina nije postojao.

– Kao specijalno iznenađenje, priređeno je i predavanje namenjeno trenerima u radu sa mlađim kategorijama, koje je prezentovao Aleksandar Glišić, koordinator mlađih reprezentativnih selekcija, a u kome su kao demonstratori učestvovali i dvojica bivših istaknutih reprezentativaca – Nenad Krstić i Milenko Tepić. Oni su svoje dugogodišnje igračko iskustvo utkali u ovo predavanje i učinili ga još dragocenijim – istakao je prvi operativac UKTS i za naredno izdanje ovog trenerskog seminara najavio moguće izmene:

– Stigao je predlog da Beogradska košarkaška klinika ponese ime našeg istaknutog trenera Dušana Ivkovića. O svemu tome u naskorije vreme odličivaće Upravni odbor UKTS. Jedan od naših najvećih stručnaka svih vremena imao je ogroman uticaj na košarku, a dao je i nemerljiv doprinos unapređenju i modernizaciji rada Udruženja košarkaških trenera Srbije i svojim autoritetom pomagao da Klinika iz godine u godinu za predavače ima najpoznatije i najpriznatije trenere.

Vasiljević je sa ponosom naglasio i da je UKTS u ovoj godini uspeo da objavi čak dve knjige koje su distribuirane svim trenerima.

– Veliku pažnju poklanjamo izdavaštvu kako bismo od zaborava otrgli ogromno znanje koje su naši treneri ostavljali za sobom. Posle knjige “Vežbe osnovnih elemenata tehnike u košarci”, ove godine objavili smo i knjigu pod nazivom „Vežbe odbrambene taktike“, i to je praksa sa kojom ćemo nastaviti i u budućnosti – zaključio je Vasiljević.

BONUS VIDEO:

Obradović skoro zaplakao: Govorio o svom kumu, počecima, muzici i Spanulisu



Izvor: Objektiv.rs

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar