Austrija uvodi nove MERE: Nevakcinisani građani će moći samo na ulicu, pa i to u izuzetnim situacijama

Bez ikakve potrebe našli smo se četvrtom talasu nevakcinisanih, kaže novi austrijski kancelar

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto/Youtube/Printscreen/tripment

U Austriji s 1. novembrom na snagu stupa novo pravilo za zaposlene, za koje vredi “3G-pravilo”, što znači da na posao mogu doći samo vakcinisani, oni koji su preboleli koronu ili PCR testirani, te počinje i dovakcinacija.

Novi austrijski kancelar Aleksandar Šalenberg i ministar zdravlja Wolfgang Mukštajn u petak kasno uveče u 22:30 sati sazvali su konferenciju za novinare u sedištu vlade u Beču na kojoj su nakon dogovora s čelnicima devet austrijskih pokrajina predstavili novo pooštrenje mera zaštite od koronavirusa, koje se odnose, kako su istaknuli samo na nevakcinisane Austrijance “Dogovorili smo jednoglasno da u postojeći tronivojski korona plan jera zaštite od pandemije koronavirusa uvedeno još dva dodatna nivoa”, rekao je Šalenberg.

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju – Objektiv.rs

– Pandemija još nije vidljiva u retrovizoru, iako raspolažemo s dovoljno vakcina – istakao je, dodavši:

– Bez ikakve potrebe našli smo se četvrtom talasu nevakcinisanih.

Austrijski kancelar posebno naglasio da se nove mere i ograničenja “ne odnose na vakcinisane i prebolele”” nego samo na nevakcinisane osobe. Ponovo je uputio apel nevakcinsianimaa da se vakcinišu, jer moraju biti svesni “velike odgovornosti” koju će imati ako se ne vakcinišu.

“Vakcinacija je jedini izlaz iz pandemije” , poručio je neodlučnima.

Osvrnuvši se na ogroman porast broja novozaraženih posljednjih dana, dnevno čak preko 3.000, Schallenberg je rekao: “Nalazimo se u pandemiji spoticanja na nevakcinisane”.

Pojedinosti novih mera predstavio je ministar zdravstva Mukštajn.

Detalji odluke biti će sledećih dana objavljeni, poručio je Mukštajn. Još jednom je apelovao na nvakcinisane građane da se već sutra prijave za vakcinaciju i tako “zaštite sebe, svoje najbliže i sve ostale” od koronavirusa.

BONUS VIDEO:



Izvor: Jutarnji.hr

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar