Savić o timu Partizana: Lično volim da okupim tim sa šest ili sedam NBA prospekata zbog zarade kluba

Izgradnja tima sa iskusnijim igračima je jednostavnija, ali to nije cilj

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: Srdjan Stevanovic/Starsport.rs ©

Sportski direktor Partizana Zoran Savić govorio je o planovima crno-belih i o načinu sklapanja tima za ovu sezonu.

Govorio je u emisiji “Nos Gusta el Basket” na Radio Marki da je izgradnja tima sa iskusnijim igračima jednostavnija, ali da je plan da se stvore igrači za NBA da bi klub mogao da zaradi.

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju – Objektiv.rs

– Veoma je komplikovano takmičiti se sa timovima koji imaju veće budžete. Lično volim da okupim tim sa šest ili sedam NBA prospekata s ciljem da usput zaradimo na prodaji. Potpisivanje ugovora sa iskusnijim igračima je jednostavniji put do izgradnje tima, ali to nije ispravan put za srpsku košarku – kaže Savić.

– Trudili smo se da sastavimo najbolji mogući tim, mladi tim, u okviru naših finansijskih ograničenja. Želimo da ovom timu prirodamo još jednog centra.

I bez njega, košarkaška javnost Partizan vidi kao glavnog favorita za osvajanje Superkupa. Savić ni tu ne želi previsoka očekivanja.

– Pritisak dolazi čim imaš Željka na mestu trenera, ali to je ono što on želi… Ne mislim ipak da smo mi favoriti. Imamo dobar tim, ali ima i drugih. Valensija i Virtus su se pojačali preko leta. A njima je Evrokup jedina šansa da dođu do Evrolige. Mi možemo i preko Jadranske lige… Ovo je najjače izdanje Evrokupa. Novi format je pozitivna stvar. Svaka utakmica će biti važna, jer će prednost domaćeg terena biti ključna – zaključio je Savić.

Bonus video:

 



Izvor: Objektiv.rs

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar