Srbin na Kosovu osuđen na 6 godina robije: Terao komšije Albance da piju rakiju i pevaju srpske pesme

Kancelarija za KiM: Nedopustivo da se Srbima uskraćuje pravo na pravično suđenje

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: Printscreen

Odluka takozvanog Vrhovnog suda Kosova da potvrdi osuđujuću presudu Nenadu Arsiću, Srbinu iz Čaglavice, novi je u nizu dokaza pristrasnosti sudskih instanci iz Prištine.

Naime, Kancelarija za Kosovo i Metohiju smatra da je nedopustivo i sramotno da se Srbima na Kosovu i Metohiji uskraćuje pravo na pravično suđenje i da se oni proganjaju i terete po tajnim optužnicama i osuđuju na višegodišnje kazne zatvora, bez čvrstog utemeljenja na dokazima, uz brojne povrede njihovih prava.

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju – Objektiv.rs

-Ni takozvani Apelacioni, ni takozvani Vrhovni sud, uopšte nisu razmatrali stav Arsićeve odbrane o potpuno protivrečnim iskazima oštećenih u ovom slučaju, iako su dvojica oštećenih u svojim izjavama navodili potpuno različite verzije istog događaja – navodi se u saopštenju Kancelarije za Kosovo i Metohiju i dodaje da Arsićev odvokat već priprema žalbu takozvanom Ustavnom sudu, takozvanog Kosova, u kome će izneti i ove argumente, ali i druge procesne povrede u slučaju Nenada Arsića.

Inače, Nenad Arsić je osuđen na šest godina zatvora zbog navodnog ratnog zločina odnosno jer je kako ga tereti optužnica “primoravao komšije Albance da piju rakiju i pevaju srpske pesme”.

BONUS VIDEO:

Izvor: Novosti

Komentari (1)

  1. Secam se kao dete davnih 50setih proslog veka.tih zvalavih i slinavih siptara.bili su strah i trepet,kako su onako nepismeni i prljavi tumarali po celoj Srbiji.i onda nas veliki vodja Tito im otvara skole pa i Fakultete. i sada su se osilili pa hoce i nezavisno Kosovo i Metohiju.sebe nazivaju Ilirima,a Iliri su SRBI.od koje godine ste na Balkanu?

    Odgovori

Ostavite komentar