Kurti planira novi KRVAVI OBRAČUN: Ponovo šalje ROSU na sever KiM – Aljbinov zamenik sve potvrdio

Na moguće incidente u budućnosti ukazao i predsednik Srbije Aleksandar Vučić s obzirom na politički poraz koji je Priština doživela na izborima

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: Tanjug/Bojan Slavkovic, EPA

Ako Srbi misle da je krvavi 13. oktobar, kada je teško ranjen Srećko Sofronijević, sve što su doživeli od kosovskih Albanaca, grdno se varaju!

Ovako bi u prevodu mogla da glasi poruka koju je Besnik Bisljimi, zamenik premijera tzv. Kosova Aljbina Kurtija, uputio evropskim zvaničnicima koji apeluju da se strasti u pokrajini smire.

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju – Objektiv.rs

Na cilj kosovskih vlasti da planiraju nove nasilne akcije protiv Srba upozorio je i predsednik Vučić, govoreći da su nove akcije kosovske policije moguće, jer je vladajuća Kurtijeva stranka doživela težak politički poraz na tek završenim izborima. Bisljimi je, naime, u razgovoru sa visokim predstavnikom EU za spoljnu politiku i bezbednost Žozepom Boreljom najavio da će nakon lokalnih izbora na Kosovu tzv. kosovska vlada nastaviti sa akcijama koje su viđene 13. oktobra kada je specijalna jedinica kosovske policije Rosu, između ostalog, ušla u Severnu Mitrovicu i Zvečan i napravila neviđeni haos bacanjem šok-bombi i suzavca na goloruki srpski narod. Do pomenutog razgovora je, kako prenose diplomatski izvori, došlo na sam dan incidenta, kada je Bisljimi naveo da će vlada u Prištini, kojom rukovodi njegov partijski šef, nastaviti sa „borbom protiv kriminala na celoj teritoriji Kosova”.

Podsećanja radi, toga dana je teško ranjen Srbin Srećko Sofronijević, koji je hitno operisan pošto je s leđa upucan jednim metkom, dok su pripadnici Rosu, osim suzavca i šok- -bombi, koristili i bojevu municiju, kada je ranjen i srpski mladić iz Zvečana.

BORELJ KATEGORIČAN

Zbog ovih incidenata tada se oglasio i sam Borelj na svom oficijalnom Tviter profilu.

– Nasilni incidenti na severu Kosova moraju odmah da se prekinu. Jednostrane i nekoordinirane akcije koje ugrožavaju stabilnost su neprihvatljive. Sva otvorena pitanja moraju da se rešavaju kroz dijalog kojim posreduje EU. U kontaktu smo sa Beogradom i Prištinom – napisao je Borelj. Šef diplomatije EU uputio je još jednu poruku prekjuče izjavivši da je predsednika Srbije Aleksandra Vučića i premijera tzv. Kosova Aljbina Kurtija pozvao da se nakon podignute tenzije vrate u situaciju u kojoj je moguć nastavak dijaloga u Briselu.

„ILEGALNE STRUKTURE”

Da Bisljimijevu pretnju treba uzeti ozbiljno u razmatranje svedoči i izjava predsednice lažne države Vjose Osmani, koja je, razočarana debaklom stranke koju predvodi Aljbin Kurti, istakla da su srpske ilegalne strukture uticale na izbore za gradonačelnika u opštinama u kojima žive Srbi na KiM. Osmanijeva je tokom sastanka sa delegacijom Misije EU za posmatranje izbora na KiM rekla da su te strukture navodno ugrozile konkurenciju između političkih subjekata i slobodnog izražavanja volje glasača.

SIT SVIH VRSTA LICEMERJA

Komentarišući mogućnost nekog budućeg krvavog 13. oktobra, predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je da su nove akcije kosovske policije moguće s obzirom na, kako je rekao, politički poraz koji je Priština doživela.

– Nadam se da će razum i racionalan pristup prevladati kod dela ljudi u Prištini, iako je teško na to računati posle ovog političkog poraza koji su doživeli i plašim se da će ponovo tražiti izlaz za svoju nelagodnu situaciju – kazao je Vučić.

Predsednik Srbije je istakao i da će Beograd pokazati spremnost za eventualne nove napade na srpsko stanovništvo na severu KiM.

– Ono što su nekoliko puta ponavljali u Prištini jeste da im ne pada na pamet da ispunjavaju obaveze iz Briselskog sporazuma i da formiraju Zajednicu srpskih opština. Mi ćemo da čekamo da vidimo šta će da kaže Evropa. Sit sam, kao i građani Srbije, svih vrsta licemerja i spolja i iz Prištine, ne znam šta bi svemu tome moglo da se doda – zaključio je Vučić juče u Aleksincu.

Piše: GORAN MITROVIĆ

OVU I MNOGE DRUGE AKTUELNOSTI PROČITAJTE U ŠTAMPANOM IZDANJU OBJEKTIVA ZA 20. OKTOBAR

FOto: Objektiv.rs

BONUS VIDEO:

 



Izvor: Objektiv.rs

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar