Najveća tajna Facebooka! Kompanija MENJA IME, gradi metaverzum i zapošljava 10.000 školovanih radnika

Mark Zakerberg planira da otkrije velike planove 28. oktobra

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: SOPA Images / ddp USA / Profimedia

Naredne nedelje, Facebook će prvi put u istoriji promeniti ime(!), u sklopu ambicioznog projekta “metaverzum” koji je dugo u fokusu Marka Zakerberga.

Ovo tvrdi izvor blizak američkoj kompaniji, prenosi specijalizovani portal The Verge.

Tokom godišnje konferencije, zakazane za 28. oktobar, šef Facebooka planira da otkrije velike planove, koji bi popularnu društvenu mrežu smestile u nivo ostalih proizvoda – Instagram, WhatsApp, Oculus i drugih.

Strogo poverljivo

Do sada je Facebook nadgledao čitav eko-sistem, ali se situacija okreće, ako je verovati nezvaničnim informacijama. Portparol tehnološkog giganta nije želeo da komentariše objavljene vesti.

Promena imena je najstrože čuvana tajna u kompaniji, čak i među čelnicima, a nov naziv mogao bi da glasi – Horizont, ili slično tome.

Koliko je projekat važan za Zakerberga i budućnost giganta iz Menlo Parka pokazuje i vest o zapošljavanju 10.000 školovanih radnika iz Evrope, koji će raditi na projektu “metaverzum”.

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju – Objektiv.rs

Facebook već ima 10.000 stručnjaka angažovanih na različitim zadacima, poput izrade “pametnih” naočara, o kojima možete OVDE pročitati.

Objektiv je ranije pisao o ogromnim ulaganjima u “metaverzum” – viziju drugačijeg interneta o kojoj je prvi pisao Amerikanac Nil Stivenson. Više o zanimljivoj temi OVDE saznajte.


BONUS VIDEO:

Izvor: Objektiv.rs/S.K.

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar