Bivši golman Srbije otkrio Gentu mane Partizana: Rikardo je prva pretnja, najviše šanse imate po bokovima

Imaće šta da čitaju čelnici belgijskog kluba

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: Starsport.rs ©

Fudbalere Partizana očekuju dva verovatno ključna duela protiv ekipe Genta u borbi za prvom mesto grupe B Lige konferencija.

Prvi od ta dva meča je na programu ovog četvrtka, a svoje viđenje predstojećeg duela za belgijske medije dao je bivši golman reprezentacije Srbije, Bojan Jorgačević.

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju – Objektiv.rs

On je u intervjuu za “Nuivsbald” govorio o prednostima i manama Partizana.

– Vezali su šest pobeda u zvaničnim utakmicama. Retko su van ritma i jedini poraz ove sezone su pretrpeli uz gostima Santa Klari, a jedini remi u prvenstvu upisali su protiv Crvene zvezde. Golman Popović je mlad i neiskusan, ali ima fantastične dane. Nekad se, sa druge strane, vidi i njegova ranjivost. Štoperski par SaničaninMiletić je čvrst u duelima i opasan u ofanzivi prilikom prekida, ali svakako da Gent ima svoje šanse – rekao je Jorgačević.

Osvrnuo se sadašnji trener golmana na kvalitete u igri crno-belih.

– Partizan ima iskusan vezni red. Zdjelar je glavna karika, dosta se kreće i vrši presing po celom terenu. Ipak, Natho je neprikosnovena zvezda tima, može potezom da odluči utakmicu. Ukoliko ga Gent neutrališe obaviće 50 posto posla. Rikardo je prva pretnja u ofanzivi i zajedno sa Markovićem i Meningom čini veoma opasnu trojku.

Jorgačević je potom prokomentarisao mane, koji ima Partizan.

Najveće šanse Genta su po bokovima. Posebno nestabilan je Miljković koji je veoma ranjiv i nesiguran kada je ispred njega brz protivnik. Na tom boku je i Markovć koji ima vrlo malo udela u defanzivi. Na levoj strani je Urošević koji šalje dosta centaršuteva, ali oni nisu uvek tačni i izlascima napred ostavljaju dosta prostora pozadi.

Na kraju je dao kratak komentar igara Genta, za koji je igrao u prošlosti.

– Gledam većinu njihovih utakmica. Gent mi je pružio priliku da se dokažem u evropskom fudbalu i na tome ću mu biti večno zahvalan. Čast mi je što sam bio deo kluba i uvek ću ih podržavati jer su mi dali sve što sada imam. Zahvaljujući tom klubu sam ovo danas. Transfer u Briž bio je iz sportskih razloga, ali je Gent ostao u mom srcu – kazao je aktuelni koordinator golmana u Zvezdinoj školi.

BONUS VIDEO:

Partizan nagradio svog klinca: Novi ugovor kao rezultat dobrih partija



Izvor: Objektiv.rs

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar