Da li je Đoković doneo odluku koju čeka ceo teniski svet? Rok je prošao, sve oči uprte u Novaka!

Od ovoga zavisi budućnost svetskog tenisa

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: Bai Xuefeihujingchen / Xinhua News / Profimedia

Amerikanci su osetili šta znači kada Novak Đoković ne pojavi na turniru, a videćemo da li će Australija napraviti grešku koja može da je košta odsustvom najboljeg tenisera sveta.

Država Virdžinija je donela zakon o obaveznoj vakcinaciji, pa će tako svi teniseri morati da budu zaštićeni na taj način od koronavirusa, ukoliko žele da budu na Grend slemu u Melburnu.

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju – Objektiv.rs

Prvi čovek pomenute savezne države u Australiji, Danijel Endrjuz je indirektno poslao poruku Đokoviću, koji i dalje “ćuti”.

– Grend slem titule vas neće zaštititi. Jedina titula koja će vam pružiti zaštitu jeste dokaz o prvoj i drugoj dozi vakcine – rekao je Endrjuz.

Kao što smo već pisali, svako ko je želeo da bude na Australijan openu morao je da primi prvu dozu do 15. oktobra, tako da je rok prošao.

E, sada, da li je Novak u međuvremenu primio vakcinu ili zna nešto što drugi ne znaju, to niko ne može da tvrdi sve dok Đoković ne izađe u javnost i kaže šta ima na ovu temu. Pomiinjalo se će Australijan open biti održan u nekom drugom gradu, gde nije obavezna vakcinacija, ali i na tu temu nema nikakvih zvaničnih informacija.

Novak je tokom avgusta pričao o vakcinaciji i jasno je stavio do znanja da ne bi voleo da bude obavezna.

– Šest meseci izostanka sa turnira prethodne godine nije bilo lako ni za koga od nas. Takođe, nije bilo lako ni živeti u takvim okolnostima. Ljudi širom sveta su bili u velikim problemima. Nisam u poziciji da govorim o tome jer nisam ekspert, ne mogu da debatujem o razlozima zašto stadioni ne mogu da budu puni i da li će vakcine pomoći ili ne oko tog problema. Smatram da bi to trebalo da bude lična odluka – da li ćete se vakcinisati ili nećete. Nadam se da će tako i ostati. To je opcija koju ja podržavam – rekao je Novak Đoković.

Bonus video:

Kome Novak, Rafa i Rodžer ostavljaju tenis? Njihovi naslednici se obrukali u Indijan Velsu kao niko pre!

Izvor: Objektiv.rs

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar