Skandalozna OBJABA konzula BiH: Otvoreno preti Srbima i poziva na RAT

Bošnjački diplomata je u svom tvitu naveo citat sarajevskog efendije Muhameda Velića

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: Printscreen

Konzul BiH u Frankfurtu Admir Atović objavio je skandalozni status na Tviteru kojim poručuje da su Bošnjaci u BiH оpet spremni da uzmu oružje u ruke i krenu u novi krvavi obračun.

Bošnjački diplomata je u svom tvitu naveo citat sarajevskog efendije Muhameda Velića, a onda dopisao čuveni islamistički poklič “Bog je velik”, uz koji najveći svetski teroristi idu u sveti rat (džihad).

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju – Objektiv.rs

– Sto hiljada Bosanaca s iskustvom rata trenutno živi u Bosni! Municija u Konjicu i Goraždu! Haubice u Travniku! RPG-ovi (ručni bacači, prim. aut) u Hadžićima! Itd. Uzdaj se u se i u svoje kljuse!

Znaju oni da ovo nije šala i da bosanska snaga nije mala maca! Ef. Velić. Allahu Ekber – napisao je Atović na Tviteru, pa kasnije ugasio nalog. Stručnjak za bezbednost i terorizam Dževad Galijašević kaže da je evidentno da ројedini fanatici pokušavaju kod Bošnjaka razviti svest o nužnosti sukoba i neizbežnom ratu.

– Efendija Muhamed Velić je saraјevski imam, miljenik čaršije i hodža analitičar. S druge strane, Atović je tipični lažni džihadista koji je učestvovao u ratu kao maloletnik i zadobiо teške telesne povrede. Medutim, nikakvu pouku nije izvukaо. Više nije maloletan, ali je ostao fanatik. Svi ti nedoučeni fanatici zamišljaju da je građanski rat isto što i seoska svađa i sukob oko šumske međe – objašnjava Galijašević.

On kaže da je Atovićeva otvorena pretnja upućena i Srbima i Hrvatima, što pokazuje da je zajednički život u jednoj državi nemoguć.

– Ovo je i pretnja tzv. neodlučnim Bošnjacima da se naoružaju i budu spremni na rat. Kao da bi to drugi narodi mirno posmatrali i kao da nisu obavešteni o vojnoj i namenskoj industriji pod kontrolom Bošnjaka. Eventualni novi rat u BiH ne bi bio privatna stvar ludaka iz SDA i Islamske zajednice, nego stradanje i geopolitički potres u kome bi učestvovali mnogi narodi i drugi zainteresovani politički i vojni subjekti iz okruženja i celog sveta – zaključuje Galijašević za naš list.

Piše: G. M.

OVU I OSTALE AKTUELNE TEME MOŽETE PROČITATI U ŠTAMPANOM IZDANJU OBJEKTIVA ZA 16. i 17. OKTOBAR

Foto: Objektiv.rs

BONUS VIDEO:



Izvor: Objektiv.rs

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar