Vučić o situaciji na Kosovu i Metohiji: Došli su do zuba naoružani da hapse “fantu” i “koka-kolu”

Predsednik je podvukao da ZSO mora da se osnuje jer to piše u Briselskom sporazumu

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić gostuje u emisiji “Prva tema” na TV Prva, gde govori o svim aktuelnim temama.

Tom prilikom predsednik je prokomentarisao nedavnu situaciju na Kosovu i Metohiji.

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju – Objektiv.rs

– Prvi put je ROSU došao na sever Kosova i Metohije zbog voza sa srpskim manastirima, drugi put kad je uhapšen i pretučen Marko Đurić. Oni misle da su bogovi. Pravdali su to što su ga prebili. U septembru 2018. upali su jer je Hašim Tači želeo da se pred izbore vozi na Gazivodima. Posle toga su upali navodno zbog hapšenja “ubica Olivera Ivanovića”. Nakon toga sa 30 borbenih vozila su se uputili ka Zubinom Potoku. Posle toga su upali zbog potrage za “drugim osumnjičenim policajcima” – podsetio je Vučić

Predsednik je podvukao da ZSO mora da se osnuje jer to piše u Briselskom sporazumu.

– U članu 9 se navodi da će postojati regionalni komandant policije koji će biti Srbin i biće biran na osnovu spiska koji dostavljaju gradonačelnici 4 opštine. On određuje načun i upotrebu policijskih jedinica. Oni su došli do zuba naoružani da bi hapsili fantu i koka kolu – kazao je.

Podsetimo, u Severnoj Mitrovici toku akcija policije lažne države Kosovo, građani su se okupili i blokirali ulicu Kneza Miloša. Policija lažne države Kosovo je došla iz južnog dela Mitrovice i upala je u jednu od gradskih apoteka. Čulo se i nekoliko eksplozija tokom akcije, za koje se pretpostavlja da su od šok-bombi, nakon čega su se Albanci odlučili da pucaju po Srbima iz vatrenog oružja.

BONUS VIDEO

 



Izvor: Objektiv.rs

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar