Imaju 24 sata da odluče! Ako NATO ne zaštiti Srbe na Kosovu, to će uraditi Vojska Srbije!

Predsednik Vučić je stigao u garnizon Vojske Srbije u Raški

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: EPA-EFE/ANDREJ CUKIC

Ukoliko NATO u roku od 24 sata ne zaštiti Srbe na Kosovu i Metohiji kojima preti pogrom posle najnovijeg upada specijalaca ROSU na Sever KiM i ranjavanja jednog Srbina u Zvečanu, to će učiniti Vojska Srbije, saznaje Informer.

Posle dramatičnih scena u Kosovskoj Mitrovici i upada jedinica ROSU, koje su kulminirale ranjavaljem Srbina od strane albanskih specijalaca, predsednik Srbije Aleksandar Vučić odlučio je da se hitno sastane sa predstavnicima našeg naroda na Kosovu i Metohiji.
Kako saznajemo, predsednik Srbije i Vlada Srbije doneće danas odluku da ukoliko NATO, odnosno KFOR ne reaguje u roku od 24 sata i ne zaštiti ugroženo srpsko stanovništvo na KiM, to učini Vojska Srbije!

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju – Objektiv.rs

Predsednik Vučić je stigao u garnizon Vojske Srbije u Raški, gde je obišao vojnike, a zatim će obići i jedinice Žandarmerije u toj oblasti.

Podsetimo, predsednik Srbije Aleksandar Vučić je, gostujući u emisiji “Hit Tvit” na TV Pink 26. septembra, već govorio o takvoj mogućnosti.

Predsednik je dodao da Srbija svojim trupama neće ulaziti na Kosovu i Metohiju i da će čekati NATO 24 sata da reaguje u slučaju pogroma. Ako NATO ne reaguje, Srbija će reagovati.

– Srbija je samo podigla borbenu gotovost, a ne vojsku i policiju. Srbija nije ušla na teritoriju Kosova i Metohije zbog Kumanovskog sporazuma – rekao je Vučić.

BONUS VIDEO:

 



Izvor: Informer

Komentari (4)

  1. Zašto 24. sata. kad je moglo i mesec dana da odluče. Ako je to obaveza NATO, a jeste, onda moraju reagovati odmah.

    Odgovori

Ostavite komentar