Može li Đoković ipak i bez vakcine da igra u Australiji? Nova izjava političara zbunila teniski svet!

Spekulisalo se da je za tenisere koji žele da učestvuju na Australijan openu 15. oktobar poslednji rok za primanje prve doze vakcine

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: Andrew Schwartz / Sipa Press / Profimedia

Ministar zdravlja države Viktorija u Australiji Martin Pakula nagovestio je da će i teniserima koji nisu vakcinisani biti omogućeno da učestvuju na Australijan openu.

Pakula je savetovao tenisere da se vakcinišu kako bi izbegli restriktivne mere.

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju – Objektiv.rs

– Da sam profesionalni teniser ili teniserka, vakcinisao bih se. To vam daje najbolje mogućnosti da igrate na Australijan openu sa mimimalnim restrikcijama – rekao je ministar zdravlja.

Pakula je otkrio da su u toku pregovori vlasti sa Teniskim savezom Australije, koji je zadužen za organizaciju Australijan opena.

– Trenutno se čini da će biti različita pravila za one koji ulaze u zemlju u vezi sa tim da li su vakcinisani ili ne. Ne mislim da će teniski mečevi biti izuzetak. Da li će nevakcinisanim biti dozvoljen ulaz je pitanje na koje tek treba da se odgovori na nacionalnom nivou – izjavio je Pakula.

Dakle, i dalje nema nikakvih zvaničnih potvrda da će svi morati da se vakcinišu do 15. oktobra, kako se pričalo prethodnih dana.

Situacija se ubrzano menja i niko ne može ni da pretpostavi šta će se sve izdešavati do 17. januara, za kada je planiran početak Australijan open.

Bonus video:



Izvor: Objektiv.rs

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar