Potresne scene u kovid bolnici: Petoro mladih gledalo kako jednog po jednog od njih odnose u CRNIM KESAMA

Dr Tatjana Adžić Vukićević je opisala kakvo je stanje u kovid bolnici u Batajnici

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju

U jednoj sobi u Batajnici nedavno je bilo petoro mladih pacijenata.

– Prošle nedelje u jednom danu umrli su muž i žena. Oboje nevakcinisani. Ona o ‘84. godište, on ‘76. Zamislite tu porodicu i tu decu koja su u jednoj noći ostala bez oba roditelja zato što se nisu vakcinisali – kaže za beogradske medije direktorka kovid bolnice u Batajnici dr Tatjana Adžić Vukićević.

Ona je opisala kakvo je stanje u ovoj bolnici, te koliko su teške kliničke slike nevakcinisah bolesnika.

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju – Objektiv.rs

– Ovaj talas je najsmrtonosniji, pored svih naših napora, opreme, više od 90 odsto intubiranih ne preživi – kaže načelnica bolnice prof. dr Tanja Adžić Vukičević.

Pacijenti koji kiseonik primaju preko maski ili su na “haj flou“ mašinama uglavnom žmure. Jasno je i zašto, jer se u očima onih koji posmatraju vidi jasan i što je najgore, opravdan strah.

– U jednoj sobi je nedavno bilo petoro mladih pacijenata. Nisu bili intubirani i gledali su kako prvog od njih trpaju u kesu i odnose. I onda sledeći. Kroz nekoliko dana sledeći. Četvoro mladih, od 21, 26 godina, i naša laborantkinja iz Urgentnog centra koja je tu bila najstarija, imala je 44 godine. Svi su umrli – rekla je doktorka Adžić Vukičević za medije.

Koliko njih će uspeti da izađe iz intenzivne jedno je od pitanja medija za dokotorku?

– Jako malo. U decembru, kada se kovid-bolnica otvorila, 70 odsto nije uspevalo da pobedi mašinu, respirator. Kada je naišao britanski soj virusa uspeh od odvajanja od respiratora je bio još manji, između 80 i 90 odsto je umiralo, a sada je smrtnost intubiranih više od 90 odsto – glasio je odgovor.

– Ljudi moraju da se vakcinišu, inače ćemo nestati – poručuje doktorka Ažić Vukičević, koja je na prvoj liniji fronta još od pojave prvog kovid-pozitivnog pacijenta u Srbiji.

BONUS VIDEO:



Izvor: Blic

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar