Zakerberg odgovorio na TEŠKE OPTUŽBE! U pismu zaposlenima i javnosti poručio: “To je neistina” (FOTO)

Njegovi komentari dolaze mesec dana nakon izveštaja Wall Street Journala i tvrdnji "uzbunjivačice"

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: Xinhua / Eyevine / Profimedia

Šef Facebooka Mark Zakerberg odgovorio na optužbe koje je protiv kompanije iznela “uzbunjivačica” Frensis Hogen. On poriče da je društvena mreža stavljala profit iznad bezbednosti korisnika.

Zakerberg je na početku istakao da je svoju belešku uputio i zaposlenima.

– U srcu optužbi je ideja da prioritizujemo profit iznad bezbednosti i dobrobiti korisnika. To prosto nije istina – napisao je na Facebooku.

“Osvetljeno” niz problema

Njegovi komentari dolaze mesec dana nakon izveštaja Wall Street Journala, kojem je Hogenova obezbedila uvid u poverljiva dokumenta Facebooka.

Ona je napustila kompaniju u maju, podseća CNBC.

Američki medij ističe da su papiri “osvetlili” niz problema u vezi Facebook usluga i pokazuju da ih je kompanija bila svesna, ali ih je ili ignorisala ili nije rešavala.

Tu spada i istraživanje koje je pokazalo da je Facebook znao da je Instagram štetan po mentalno zdravlje tinejdžerki.

– Od svega što je objavljeno, posebno sam fokusiran na pitanje koje se otvorilo oko našeg rada s decom. Potrošio sam mnogo vremena razmišljajući o vrstama iskustava koja želim da moja i druga deca imaju onlajn i veoma mi je važno da je sve što gradimo bezbedno i dobro za decu – napisao je Zakerberg.

Ažuriranje internet pravila

Frensis Hogen je svedočila u utorak pred senatorima u Kapitol Hilu. Ne pominjući lično “uzbunjivačicu”, Zakerberg je rekao da “mnoge od optužbi nemaju smisla”.

– Navodi da mi profita namerno guramo sadržaj koji čini ljude besnima je duboko nelogičan – istakao je.

Foto: AP Photo / Alex Brandon / Tanjug

Šef Facebooka je pozvao Kongres da ažurira propise koji određuju u kojim godinama se tinejdžerima treba dozvoliti da koriste web-usluge, kako kompanije treba da verifikuju godine korisnika i balansiraju između privatnosti najmlađih i roditeljskog uvida u njihove aktivnosti.

– Slično balansiranju drugih društvenih problema, ne verujem da privatne kompanije treba da donose same sve odluke. Zato se zalažemo za ažuriranje internet pravila već nekoliko godina – zaključio je Zakerberg.

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju – Objektiv.rs

 

BONUS VIDEO:

Izvor: Blic

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar