“Novinari su mislili da sam lud kada sam im to rekao”: Srbi nisu verovali Benu, a onda se desilo čudo!

Zanimljive reči napadača sa Komorskih ostrva

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: Pedja Milosavljevic/STARSPORT

El Fardu Ben je neko ko ima poseban status u Crvenoj zvezdi.

Ostavio je neizbrisiv trag i bio je junak čudesnog plasmana u Ligu šampiona kada su crveno-beli u nezaboravnoj utakmici prošli Salcburg.

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju – Objektiv.rs

Plasman u Ligu šampiona je bio neverovatan na nekoliko nivoa. Prvo, niko nije verovao da Zvezda može posle toliko godina u elitno društvo, a drugo jeste činjenica da je protiv sebe imala mašineriju poput Salcburga.

Na kraju su uspeli u svojoj nameri i ispisali redove crveno-bele istorije. Kada je dolazio na Marakanu pre četiri godine, Ben je bio ubeđen da će igrati LŠ sa Crvenom zvezdom, što je šokiralo mnoge novinare.

– Nisam očekivao da ću postati najbolji stranac u istoriji kluba. Kada sam došao ovde, u svom prvom intervjuu sam rekao da želim da zaigram u Ligi šampiona, i neki novinari su me pogledali kao da sam lud, ali je to nešto što sam želeo ovde da postignem zato sam došao iz Olimpijakos sa kojim sam već igrao Ligu šampiona. Želeo sam da osetim tu atmosferu ponovo – rekao je Ben i dodao:

– Znam da su Zvezdini navijači neverovatni i žeelo sam da uz njihovu podršku ponovo osetim Ligu šampiona.

Reprezentativac Komorskih ostrva od kada je zadužio crveno-beli dres je osvojio četiri titule šampiona države, kao i jedan pehar Kupa Srbije. Za nepunih pet godina provedenih u svom voljenom klubu Zvezdin napadač je postigao 68 golova, čime je postao najbolji strelac sa inostranim pasošem u dresu Crvene zvezde, uz to je zabeležio 37 asistencija, a od nedavno Ben je dobio srpski pasoš. Bio je jedna od najjačih karika u igri tima Vladana Milojevića koji se plasiorao u Ligu šampiona, a sa odličnim partijama nastavio je narednih sezona pod trenerskom palicom Dejana Stankovića.

Bonus video:

Komšije htele Itudisa za selektora, Grk iznenadio odgovorom: Jedan čovek odlučuje o sudbini Žocovog kuma

 



Izvor: Objektiv.rs

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar