Fejsbukove aplikacije ponovo RADE: Sistem se vraća u normalu, a evo kako je došlo do najdužeg pada IKADA

Zbog toga je došlo do pojačane aktivnosti korisnika na mikrobloging platformi Twitter

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: Ink Drop / Alamy / Profimedia

Facebook, Instagram i WhasApp, koji u ponedeljak, tokom večeri, nisu bili dostupni korisnicima duže od 6 sati, sinoć oko ponoći su ponovo su mogli da se koriste u Srbiji.

Korisnici širom sveta juče nisu bili u mogućnosti ni da koriste ove društvene mreže kako u desktop verzijama, tako ni njihove mobilne aplikacije. Nešto kasnije od tri pomenute aplikacije, pojavila se informacija da ponegde ne radi ni Facebook Messenger aplikacija.

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju – Objektiv.rs

Zbog toga je došlo do pojačane aktivnosti korisnika na mikrobloging platformi Twitter, pa je u više slučajeva premećen i njen nešto sporiji rad.

Stručnjak američke kompanije CloudFlare, koja velikim korisnicima obezbeđuje mrežnu infrastrukturu i brine o njenoj bezbednosti, Dejn Kneht kaže da su u slučaju jučerašnjeg pada popularnih društvenih mreža i njihovih aplikacija sa interneta povučeni važni protokoli koji omogućavaju da mreže izaberu najbolji put za isporuku internet saobraćaja do korisnika.

I šef tehničkog odseka Facebooka Majk Šrefer se oglasio na Twitteru i uputio izvinjenje svim korisnicima Facebook servisa zbog njihovog višestnog “pada”.

Facebook do sinoć neposredno posle ponoći još nije zvanično potvrdio da je došlo do pada protokola. Međutim, mnogi internet stručnjaci smatraju da je upravo to razlog višesatnog prekida u radu Facebooka, Instagrama i dve mesindžer aplikacije, kao i njihovih sajtova.

BONUS VIDEO:

Izvor: Telegraf

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar