Eraković drugi najmlađi kapiten u ovom veku: Samo jedan fudbaler je imao manje godina od Čupe

Aktuelni šef stručnog štaba Dejan Stanković je svojevremeno sa 18 godina poneo kapitensku traku, čime je do dan-danas najmlađi kapiten u bogatoj istoriji Crvene zvezde

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: FK Crvena zvezda

Strahinja Eraković je predvodio Crvenu zvezdu do pobede nad Ludogorecom sa kapitenskom trakom na ruci. Mladi štoper se tako upisao u istoriju crveno-belih postavši drugi najmlađi kapiten na evro-sceni u ovom veku.

U prethodnom prvenstvenom kolu protiv Novog Pazara, Eraković je u drugom poluvremenu tog meča prvi put zadužio kapitensku traku, čime se svrstao među najmlađe kapitene kluba sa Marakane u ovom veku. Na utakmici grupne faze Lige Evrope protiv bugarskog šampiona, popularni Čupa je sa 20 godina i devet meseci postao drugi najmlađi predvodnik ekipe u 21.veku kada su u pitanju mečevi na međunarodnom nivou.

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju – Objektiv.rs

Jedini fudbaler koji je bio mlađi od Erakovića je golman Predrag Rajković. Čuvar mreže nacionalnog tima Srbije postavljen je za „vođu“ tima početkom 2015.godine, a kapitensku traku oko ruke nosio je 2.jula 2015.godine u susretu kvalifikacija za Ligu Evrope sa Kairatom. Rajković je tada imao 19 godina i osam meseci. Iduće sezone je i Marko Grujić imao čast da bude kapiten voljenog kluba sa tek napunjenih 20 godina. Tadašnji trener Miodrag Božović je izveo kombinovani sastav u 35. kolu Superlige protiv Vojvodine, tako da je talentovani vezni fudbaler tada prvi put bio u ulozi kapitena, ali samo u domaćem šampionatu.

Aktuelni šef stručnog štaba Dejan Stanković je svojevremeno sa 18 godina poneo kapitensku traku, čime je do dan-danas najmlađi kapiten u bogatoj istoriji Crvene zvezde.

Bonus video:

Sjajne vesti za Stankovića: Vraća se ljubimac navijača Crvene zvezde!



Izvor: Objektiv.rs

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar