Jelenine reči će odjeknuti kao nikada: Cela Srbija ostala bez teksta posle poteza Novakove žene (FOTO)

- Carevi se smenjuju, države propadaju, a jezik i narod su ti koji ostaju, pa će tako osvojeni deo zemlje i naroda opet kad-tad vratiti svojoj jezičkoj matici i svome matičnom narodu - piše Novakova supruga

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: Javier Garcia/BPI / Shutterstock Editorial / Profimedia

Jelena Đoković je objavila vrlo emotivnu poruku o srpskom jeziku i našem narodu.

Ona je objasnila koliko je značjano da očuvamo naš jezik i kulturu. Inspirisana posetom Kosova i Metohije, Jelena je osetila potrebu da napiše nekoliko redova i kaže koliko je nekad teško roditeljima koji žive u inostranstvu da svoju decu uče sprskim jezikom.

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju – Objektiv.rs

– Prošle godine sam vam pričala o @savaedu20 online školi koja je namenjena srpskom narodu iz dijaspore u cilju očuvanja srpskog jezika i tradicije i kulture.

Znam da kada živimo daleko od domovine, da moramo da se prilagodjavamo i učimo njihove jezike i to oduzima i energiju i snagu. I sama sam za ovih 15 godina života i rada u inostranstvu počela da se poštapam stranim rečima kada se zaboravim u žaru trenutka.

Ipak, bitno je da očuvamo naš jezik, kao što plaćamo privatne časove klincima da nauče strani jezik, nama u inostranstvu znači da to možemo i sa srpskim jezikom. Ima mešovitih brakova, gde polako počinje da se gubi jezik jednog roditelja. Dobro je da nadjemo podršku i pomoć.

Ovo nije reklama, nemam interes osim što želim da pomognem ljudima koji čine dobra dela za dobrobit našeg naroda i očuvanja tradicije i kulture.

Pročitala sam divne rečenice u “Nemanjinom zaveštanju” koje sam kupila u Visokim Dečanima a koje glase:
“Čuvajte, čedo moje milo, jezik kao zemlju. Riječ se može izgubiti kao grad, kao zemlja, kao duša. A šta je narod izgubi li jezik, zemlju, dušu?
….
Tamo gde odzvanja naša riječ, gde se još grgolja i gde se još, kao stari zlatnik obrće naša riječ, znaj čedo moje, da je to naša država, bez obzira ko u njoj vlada.

Carevi se smenjuju, države propadaju, a jezik i narod su ti koji ostaju, pa će tako osvojeni deo zemlje i naroda opet kad-tad vratiti svojoj jezičkoj matici i svome matičnom narodu.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Jelena Djokovic (@jelenadjokovicndf)

Bonus video:

MEGAEKSKLUZIVA! Šokantan intervju: Otkrivamo ko je pokušao da smesti aferu “Jovanjica” Andreju Vučiću!



Izvor: Objektiv.rs

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar