Poznati se sa BOLOM opraštaju od Tasovca: “Napustio nas je NAJGENIJALNIJI od svih genijalaca”

Ne mogu da veruju da nas je i on napustio

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju

Kompozitor Ivan Tasovac, direktor Beogradske filharmonije, preminuo je u svom domu u Beogradu u 56. godini.

Hitna pomoć ga je bezuspešno reanimirala. Sada su se poznate ličnosti oprostile od Tasovca, a među njima i kompozitor Aleksandar Milić Mili.

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju – Objektiv.rs

– Ja sam u šoku, ne mogu da verujem šta mi pričate. To je veliki gubitak. Prvo želim da izrazim saučešće njegovoj porodici. On i ja smo tri godine sedeli zajedno u žiriju šoua “Ja imam talenat”. Ivan Tasovac je bio neko ko je dao našoj filharmoniji jedno novo svetlo. Bavio se ceo život time da kvalitetnu, ozbiljnu muziku približi narodu i da ona bude dostupna i zanimljiva za široke mase. Uspeo je u tome, znam da je imao još mnogo planova. Ovo je veliki gubitak što ga više nema. Mislim da možemo biti ponosni na njegovo vođenje beogradske filharmonije – rekao je Mili za Kurir.

Foto: Printscreen/Youtube

– Zaista sam šokiran i iznenađen činjenicom da je smrt tako česta, blizu i iznenađujuća. Sa njim se nisam intenzivno družio, ali kada sam bio ministar za kulturu, on je bio izuzetno dobar menadžer, mnoge stvari koje su Filharmniji trebale tj. da se uspostavi Filharmonija kao institucija, radili smo zajedno. Bio sam jako zadovoljan njegovom sprernošću, sposobnošću i brzinom. Nikad nikom, pa ni njemu, nisam zamerao svoje političke stavove. Svako u Srbiji ima pravo da navija za koga hoće, mi smo svi u jednoj zemlji i treba da se međusobno poštujemo i cenimo. Baš ste me iznenadili – istakao je glumac Branislav Lečić za pomenuti medij.

– Jako me je pogodila vest da nas je napustio najgenijalniji od svih genijalaca Ivan Tasovac! Druže, večna ti slava – izjavio je Predrag Azejković.

I istoričar Dejan Ristić zatečen je ovom vešću.

– Toliko puta smo se radovali skromnim, ali dragocenim pomacima u kulturi. Radovali smo se i bodrili jedan drugog. I ljutili smo se, ali se naša ljutnja kao po pravilu preobražavala u radost i uzbuđenje zbog izazova koje ćemo savladati. Ljutnja bi brzo minula i ono što je ostalo u sećanju jeste vreme zajedničkog rada, neobična energija, upornost i velika želja da se učini nešto dobro. Večeras sam opet ljut na tebe. Večeras sam tužan, Ivane. Počivaj u miru – rekao je Ristić.

– Poznavao sam Ivana Tasovca i pre nego što se prihvatio političkih aktivnosti. Bio je okej i kad se sretnemo u kraju, uvek ljubazan. U to ime se nikad nisam sprdao na njegov račun na ovoj mreži. Da jesam, sada bi se kajao. Slava mu – napisao je Živorad Milenković iz grupe “Babe”, prenosi pomenuti medij.

BONUS VIDEO:



Izvor: Objektiv.rs, Kurir

Komentari (1)

  1. Iz dana u dan stižu tužne vesti kako nam odlaze velikanu našeg vremena... Tasovac pripada tim velikanima kojeg ćemo dugo, dugo sa setom i tugom nositi u svojim srcima...

    Odgovori

Ostavite komentar