CIA evakuisala OBAVEŠTAJCA iz Srbije: Oboleo od MISTERIOZNOG sindroma koji masovno pogađa špijune

Stanje koje se uglavnom opisuje kao povreda mozga prijavili su najviše Amerikanci na službovanju u inostranstvu, ali ima primera i u samom Vašingtonu

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: Shutterstock

CIA je evakuisala muškarca koji je radio kao obaveštajac u Srbiji i koji je pretrpeo ozbiljne neurološke napade poznatije kao Havanski sindrom.

Incident na Balkanu o kome ranije nije bilo izveštaja, poslednji je u nizu onoga što zvaničnici opisuju kao stalno širenje napada na američke špijune i diplomate koje su nepoznati napadači slali u inostranstvo koristeći ono za šta zvaničnici američke vlade i naučnici sumnjaju da je neka vrsta izvora energije.

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju – Objektiv.rs

Havanski sindrom

Neobjašnjivi simptomi poznati kao Havanski sindrom potvrđeni su na proleće ove godine kod više od 130 američkih diplomata, špijuna i drugih službenika i funkcionera, ali vlada u Vašingtonu i dalje ne može da utvrdi zbog čega njeni uposlenici obolevaju od ove tajanstvene bolesti.

Stanje koje se uglavnom opisuje kao povreda mozga prijavili su najviše Amerikanci na službovanju u inostranstvu, ali ima primera i u samom Vašingtonu.

Misterija koja je 2016. počela u američkoj ambasadi u Havani proširila se među službenicima američke vlade i na drugim meridijanima. Diplomate su se žalile na pritisak u glavi, zujanje u ušima, gubitak sluha, vrtoglavicu, dezorijentisanost, nesanicu, malaksalost, glavobolju i gubitak ravnoteže. Posle Kube, primeri ovog sindroma počeli su da se javljaju i među Amerikancima u Kini, Australiji, Velikoj Britaniji, Rusiji, Poljskoj, Gruziji i na Tajvanu.

Ni posle pet godina, nije jasno šta je uzrok tegoba, koje su kod nekih pacijenata opisivane i kao traume na mozgu. Pojavljivale su se različite teorije – napad radiotalasima, mikrotalasima, energijom radiofrekvencija, a bilo je reči čak i o razlozima psihološke prirode.

Američka Nacionalna naučna akademija je prošlog decembra saopštila da je njeno istraživanje pokazalo da su se žrtve našle na meti „direktnih energetskih talasa” i „mikrotalasne radijacije”. Pomenuti naučnici nisu ulazili u to ko stoji iza napada ni sa kojim ciljem, ali su neke njihove kolege osporile tezu o oružju zasnovanom na talasima, tvrdeći da nema dokaza da je bilo koja država razvila tako nešto.

Američka administracija nije formalno nikog optužila, ali se u medijima pojavljuju informacije procurele iz obaveštajnih službi koje uglavnom sumnjiče Rusiju. U tome nema ničeg iznenađujućeg ako se zna da su odnosi između dve zemlje veoma loši i da se u vladu sa Crvenog trga upire prstom za niz napada u Americi.

BONUS VIDEO

 



Izvor: Objektiv.rs

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar