Ako osećate BOL i grebanje u grlu, isprobajte narodni lek: Pravi se od dva sastojka, a UBLAŽAVA tegobe

Ponekad je dobro okrenuti se narodnoj medicini

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: IAN HOOTON / Sciencephoto / Profimedia

Kako dolaze hladniji dani, tako su i prehlade sve češće.

Dok ne odete kod lekara, možete probati da ublažite bol narodnim lekom koji je poznat od davnina.

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju – Objektiv.rs

Sve što vam je potrebno su dva sastojka – voda i so. Ispiranje grla slanom vodom lek je koji su koristile i naše bake, a nastavio je da se prenosi s kolena na koleno. Veoma je koristan kod prehlada, sinusnih infekcija i drugih, blažih problema.

Ovaj starinski lek smeju da koriste i deca starija od šest godina, odnosno svi oni koji mogu da grgolje vodom. Naučno je dokazano da so pomaže da se povule voda iz oralnih tkiva, kreirajući slanu barijeru koja sprećava da se vrate štetni patogeni.

To znači da ispiranje grla slanom vodom zapravo blokira viruse i bakterije, smanjuje rizik od infekcije usta i grla i ublažava zapaljenje u nekim blažim slučajevima.

Foto: SCIENCE PHOTO LIBRARY / Sciencephoto / Profimedia

Da biste napravili slanu vodu za ispiranje grla, potrebno je da pomešate četvrtinu ili najviše polovinu kašičice soli sa 230 ml vode.

Najbolje je da voda bude topla, ne vrela, jer će i toplota vode ublažiti grebanje i bol u grlu. Osim toga, so će se lakše rastopiti u toploj vodi. Možete da koristite bilo koju vrstu soli u ove svrhe.

Nakon što ste pripremili slanu vodu, grgoljite u grlu što duže možete, pa je ispljunite. Preporučuje se da to radite najmanje dva puta dnevno, a neće imati nikakvih neželjenih posledica ukoliko to radite više puta dnevno.

BONUS VIDEO:

Izvor: Objektiv.rs, stil.kurir.rs

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar